Stormen Diana ulmer i Atlanterhavet: Sådan påvirker den Danmark

I Storbritannien holder de vejret, inden stormen Diana gør sit indtog. Lige nu ulmer den i Atlanterhavet, og selv om den ikke når til Danmark, så bliver vores vejr alligevel påvirket

- Det bliver ikke storm hos os, men vi kommer til at mærke udløbet af Diana, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet - hør hvad han ellers har at sige om ugens vejr her
Følg Samfund

Stormen Diana er snart klar til at gøre sin entre i Storbritannien, og den britiske vejrtjeneste Met Office har advaret om, at der kommer kraftig vind og massive mængder regn.

Allerede tirsdag får ø-gruppen Azorerne besøg af Diana, der dog heldigvis når at aftage en smule, inden den rammer De Britiske Øer onsdag. Og det kommet vi også til at mærke i Danmark.

- Det bliver ikke storm hos os, men vi kommer til at mærke udløbet af Diana. Vi får et par pæne dage mandag og tirsdag, men allerede onsdag bliver det meget blæsende med vindstød på op til 15-18 meter i sekundet. Især ved kysterne kan vi få hård kuling, siger vagthavende meteorolog ved DMI Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Men vi har et højtryk liggende øst for os, og det skærmer os lidt af for lavtrykket mod vest. Men det bliver alligevel noget af en vejrændring i i forhold til det rolige vejr, som vi har nu.

Samtidig fortæller han, at det lavtryk, som stormen Diana rider på, drager videre op mod Irland og til sidst mod Island.

Stormen er blev navngivet af den portugisiske svar på DMI kaldet 'Instituto Português do Mar e da Atmosfera', fordi stormen først rammer den portugisiske øgruppe.

Og det kommer efter sigende ikke til at gå stille for sig. Heller ikke i Storbritannien.

- Det ser ud til, at vi får store ændringer i det britiske vejr i denne uge. Vi forventer, at store mængder af vådt og blæsende vejr vil feje ind over Storbritannien, selv om det stadig er usikkert, hvornår det vil ske, og hvornår den største mængde regn og de stærkeste vindstød vil ramme,siger chefmeteorolog hos Met Office, Dan Harris, i en pressemeddelelse.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind