Stormen Freja: Pludselig lå et kæmpe træ i familien Andersens udestue

Torben Andersen er søndag formiddag gået i gang med at rydde op efter Frejas hærgen

Torben Andersen og hans familie skulle søndag i gang med et større oprydningsarbejde, efter et stort grantræ ramte ned i udestuen. (Privatfoto)
Torben Andersen og hans familie skulle søndag i gang med et større oprydningsarbejde, efter et stort grantræ ramte ned i udestuen. (Privatfoto)

- Jeg og familien sad og så fjernsyn ovenpå, og så hørte vi pludselig et ordentligt brag.

Sådan beskriver Torben Andersen fra Hadsten i Østjylland, hvordan han på tæt hold oplevede stormen Frejas hærgen.

Ekstra Bladet har efterlyst læsernes storm-billeder, og Torben Andersen har til 1224 sendt billeder af et stort grantræ, der er klasket direkte ned i hans udestue.

Storm i nat: Træ vælter ned i folkekær restaurant

Da vi søndag formiddag ringer til ham for at høre om hans oplevelser, er han netop gået i gang med oprydningen.

- Der er en del glasskår over det hele, efter grantræet valgte at lægge sig ned oven på vores aluminiums-udestue, fortæller han

Udestuen, der er - eller var - prydet af glas hele vejen rundt, blev ramt kort før midnat, men først troede familien Andersen slet ikke, at det var så galt.

- Jeg troede først, det bare var en tagplade, der var blæst af, men da jeg gik ned for at kigge, kunne jeg se, at gardinerne blafrede. Da jeg åbnede døren ud til udestuen lå grantræet ned gennem det hele, og alle tagvinduerne var smadret, siger Torben Andersen, der tog situationen i stiv arm, eftersom han kunne konstatere, at der ikke slået var hul på mur- eller tagværk.

- Vi tog det egentlig meget roligt. Det var jo heldigvis kun 'døde ting', der kom til skade. Jeg vidste, der ikke var flere træer på vores grund, der kunne vælte, så vi lukkede bare og ventede, til det blev lyst her til morgen, så vi kunne se, hvor slemt det stod til, fortæller han.

Her var de højeste vindstød: Nu kommer usædvanligt november-vejr

Artiklen fortsætter under billederne.

(Privatfoto)
(Privatfoto)
 

Heldigvis lagde træet sig lige så fint ned over udestuen uden at ramme resten af huset. (Privatfoto)
Heldigvis lagde træet sig lige så fint ned over udestuen uden at ramme resten af huset. (Privatfoto)

TV: Freja i nat: Her fik de vindstød af orkanstyrke

Søndag morgen har han og familien haft lejlighed til at nærstudere, om det store træ har lavet yderligere skader, men det lader heldigvis til, at huset er sluppet uskadt fra Freja.

- Træet er nok 15 meter langt, lige så gammelt som huset, og det er simpelthen blevet knækket cirka en meter over jorden. Det faldt nok en meter fra husets tagkonstruktion. Så vi har faktisk været ret heldige. Umiddelbart kan jeg ikke se, at der ellers er skader på selve huset, siger Torben Andersen, der nu sammen med sit forsikringsselskab skal finde ud af, hvad der skal ske. 

- Træet er der stadigvæk. Nu rydder vi de ting, der står i udestuen op, og så må jeg i morgen få fat i mit forsikringsselskab for at høre, om jeg selv skal fjerne det, eller om de sender nogen ud for at fjerne det og tilse skaderne. Så det bliver liggende indtil videre, og det render nok ingen steder, griner han.

Familien Andersen var bestemt ikke de eneste, der natten til søndag oplevede, at stormen Freja fik for godt fat i træerne.

I en pressemeddelelse skriver Nordjyllands Politi, at man i løbet af natten og formiddagen har modtaget ca. 60 anmeldelser om især væltede træer.

Se hvordan dette træ har ødelagt Peter Lieps hus i Dyrehaven nord for København (Video: Kenneth Meyer)