Stormløb på Skats hjemmeside fører til genstart

Skat.dk var midlertidigt nede søndag formiddag. Hjemmesiden virker igen, efter at Skat har genstartet serverne

SKAT's side kunne ikke klare presset.
SKAT's side kunne ikke klare presset.

Der er søndag igen et voldsomt ryk-ind hos Skat.dk, hvor ivrige borgere vil tjekke deres årsopgørelse for 2014. Det betyder, at det op ad formiddagen var muligt at komme ind hvert andet minut, og hvert andet minut lykkedes det ikke.

Fejlmeldingerne har lydt på "Vi har travlt, prøv igen senere" eller "Serveren www.skat.dk er for lang tid om at svare". Men kort før middag har Skat genstartet serverne.

- Vi har genstartet vores servere, så nu skulle systemet være oppe at køre igen.

- Det sker jo en gang i mellem, men vores kommandocentral er fuld bemandet i weekenden og er klar til at tage hånd om udfordringerne, siger Jan Topp Rasmussen, it-direktør hos Skat.

Også lørdag aften var der ustabilitet på hjemmesiden, da Skat lavede flere test, hvor kapaciteten blev øget.

- Vi satte ekstra serverkraft ind lørdag. Det er sådan nogle ting, vi tester af, så vi er helt klar til mandag morgen. Vi regner med at kunne tage 1600 ind i minuttet mandag, siger it-direktøren.

Egentlig var det først mandag morgen, at skatteborgerne skulle kunne se deres årsopgørelse, men Skat har nok engang åbnet for adgangen før tid for at lette presset. Derfor var det allerede fredag muligt at se årsopgørelserne for 2014.

Sådan læser du din årsopgørelse:

Skat forventer, at mere end 4,4 millioner danskere bliver ledt gennem Skats hjemmesider i disse dage for at tjekke deres årsopgørelse, og Skat har derfor bedt folk om at væbne sig med tålmodighed.

Også ved middagstid lørdag var der omkring 100.000 personer, som stod i kø på Skat.dk, hvilket gav en ventetid på over en time.

Skat har indkaldt ekstra mandskab, som skal hjælpe med at betjene de mange brugere, som har spørgsmål til årsopgørelserne.

Her er de fradrag, du ikke kendte:

18 kommentarer
Vis kommentarer