Annonce:
Annonce:

Stormstød over hele landet: Her var det værst

DMI målte flere steder vindstød på næsten 30 meter i sekundet

Hør mere om stormen i indslaget foroven
Annonce:
Følg Samfund

Hvordan har du oplevet blæsevejret i denne omgang? Tip os på 1224@eb.dk og også gerne med fotos på sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det har blæst meget og kraftigt over det meste af landet og i mange timer i løbet af i aftes og i nat, men nu skulle det kraftige blæsevejr med vindstød af stormstyrke være aftagende og snart overstået.

Det oplyser vagtchefen ved DMI, Lars Henriksen, til Ekstra Bladet.

- Flere steder har man været oppe nær stormstyrke. I aftes var det værst med over 25 meter i sekundet i vindstødene. Nu er vinden aftagende bortset fra på Bornholm, hvor det stadig blæser kraftigt, siger Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Middelvinden har ingen steder været oppe på stormstyrke, men har alene ligget og svinget mellem kuling og kraftig kuling, oplyser DMI.

Blæsten tager til: Her bliver det værst

Annonce:

De stærkeste stormstød har ikke overraskende ramt de vestlige og kystnære områder. Især den jyske vestkyst, men også Sydfyn og Sydhavsøerne har kunnet mærke vinden.

- Det hårdeste vindstød har vi registreret ved Blåvandshuk med 56 knob, som svarer til 27-28 meter i sekundet, siger Lars Henriksen.

Vejdirektoratet har haft advarsler ude til trafikanterne på Vejlefjordbroen og Øresundsbroen, hvor høje og lette køretøjer har været anbefalet at holde sig væk på grund af blæsten. Klokken syv ophævede man advarslen på Vejlefjordbroen, mens det ventes, at det samme kommer til at ske på Øresundsbroen om nogle timer.

- Men vi har ikke konstateret væltede træer i denne omgang. Det har forløbet ganske stille og roligt, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, Jakob Riis-Petersen.

DMI varsler: Blæsten kan få træerne til at vælte

I går varslede DMI stormflod i Vadehavet med vandstand op til 3,1 meter over normalt leje. Og også vandet i Limfjorden har stået højt.

Annonce:

- Men det har toppet de fleste steder. Som det altid sker, så går der noget tid, før vandstanden falder i Limfjorden igen efter sådan et blæsevejr, og derfor er det nok først i aften og i nat, at vandet igen er i et normalt leje, forklarer Lars Henriksen.

To timer senere: Sommerhus fuldstændig slugt af havet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: