Annonce:
Annonce:

Stort flertal af kommunerne arbejder for kortere skoledage

36 kommuner vil gøre skoledagene kortere. Flere lektioner med to voksne skal gøre det muligt.

Annonce:
Følg Samfund

Mere end hver tredje folkeskole er klar til at gøre skoledagene kortere.

Det viser en optælling, som fagbladet folkeskolen.dk har lavet blandt landets 98 kommuner.

Ifølge bladet vil 36 kommuner nu gøre skoledagene kortere ved at indføre flere undervisningstimer med to voksne. Med den løsning er det nemlig acceptabelt at gøre dagene kortere.

I midten af januar sendte undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) et brev ud til kommunerne om, at det var op til kommunerne selv at gøre dagene kortere, hvis der var lyst til det.

Ud over de 36 kommuner har seks andre diskuteret muligheden på et udvalgsmøde og er tæt på en afgørelse.

Derudover vil ni af kommunerne ifølge folkeskolen.dk drøfte muligheden for at gøre det samme, næste gang de lokale skolepolitikere mødes.

Ellen Trane Nørby understreger i et svar til folkeskolen.dk, at udviklingen er et tegn på, at skolerne tager "et lokalt ansvar".

- Vi har ikke de endelige tal for, hvor mange skoler der i år benytter muligheden. Men når en række skoler har gjort det, tyder det på, at de er i gang med at implementere reformen på en måde, der passer til deres behov.

- Det ser jeg som et udtryk for, at de lokalt tager ansvar for at udfylde folkeskolereformens rammer, skriver hun til folkeskolen.dk

Jens Darket (V) fra børne- og skoleudvalget i Rudersdal Kommune besluttede onsdag også at åbne op for, at skolerne kan søge om at få lov til at forkorte skoledagene.

- Jeg synes ikke, at det er vores opgave at begrænse frihedsmulighederne. Hvis der er nogen, der kan se fordele ved at kigge på systemet på en anden måde end den gængse, sidder vi jo ikke og siger, at de ikke skal have lov, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: