Annonce:
Annonce:

Stort forbund stemmer ja til OK18

Fagforbundet FOA har stemt massivt ja til overenskomsten

Hør analyse af resultaterne fra arbejdsmarkedsforsker Bent Greve her (Producer: Martin Lorentsen)
Annonce:
Følg Samfund

Fagforbundet FOA har stemt ja til overenskomsten. Det oplyser det til Ekstra Bladet.

95,1 procent af medlemmerne har således nikket ja til den aftale, som Dennis Kristensen, nu tidligere formand, var med til at forhandle hjem.

Han er nu afløst af Mona Striib, som glæder sig over resultatet:

'Det er godt for danskerne, fordi der ikke kommer konflikt på FOAs områder. Det er godt for vores medlemmer, fordi de får del i højkonjunkturen på samme vis som privatansatte lønmodtagere. Det er godt for den offentlige sektor i Danmark, fordi vi får afskaffet privatløns-værnet. Og så er det også godt for os i FOA, fordi vi undervejs har oplevet et medlemsengagement og en interess, som vi kan bygge på i fremtiden,' siger Mona Striib, Formand, FOA, i en pressemeddelelse.

Til Ekstra Bladet uddyber Mona Striib, at resultatet ikke får hende til at hvile på laurbærrene:

Annonce:

- Vi er ganske klar over, at den her overenskomst kommer til at forpligte os til de næste overenskomstforhandlinger. Medlemmerne har fortalt os, at nu handler det om ordentlige ansættelsesvilkår – at der mangler hænder i det offentlige. Og det skal vi nu lægge os i selen for få forhandlet hjem, siger hun.

Den nu pensionerede FOA-formand Dennis Kristensen var blandt de fagforeningsformænd, der på LO-området brød den såkaldte musketered og indgik overenskomst. Det fik han en del ballade for, mens forhandlingerne var i gang i Forligsinstitutionen. At FOA-medlemmerne nu har stemt den igennem, giver ham ro, siger han til Ekstra Bladet:
- Vi ville ikke sende vores medlemmer, som selv betaler deres spisepause, ud i konflikt om spisepausen. Der opstod der rigtig meget røg og ballade, og jeg er rigtig glad for, at 95,1 procent af medlemmerne har sagt ja. Det er det, som er kompasset for, om vi tog det rigtige valg eller ej, siger han.

Stemmeprocenten blev på 65,02 procent, hvilket er rekord i FOA.

Følg overenskomsterne hele dagen i live-artiklen herunder.

LIVE Her er de første resultater: Kastes Danmark ud i storkonflikt?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: