Annonce:
Annonce:

Strammere regler for e-cigaretter

Den danske regering har indført skrappere regler for e-cigaretter

Foto: Torin Halsey
Foto: Torin Halsey
Annonce:
Følg Samfund

Det bliver sværere at ryge de såkaldte e-cigaretter.

Det skriver TV2.

Ifølge mediet skal det nu være slut med at ryge i al offentlig transport, i taxaer og på skole, ligesom det bliver forbudt at sælge den elektriske cigaret til unge under 18 år.

Det fortæller Sundhedsminister Sophie Løhde til mediet.

- Vi indfører nu nogle regler, der sikrer, at hvor der er børn, gælder der et forbud, siger Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde til TV2.

Derudover oplyser hun, at arbejdspladser, cafeer og barer skal tage stilling til, om man må ryge på stedet, og de skal tydeligt skilte med deres el-rygepolitik.

Så mange ryger
I marts viste de nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen, at 5,8 procent af voksne danskere ryger e-cigaretter. De svarer til 272.000 mennesker.

- Der er en hel del, der er gået over til e-cigaretter. Man får ikke alle de skadelige stoffer, men man ved heller ikke noget om det på lang sigt, sagde Jens Paaby, der er læge og specialist i KOL på lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, dengang til Ekstra Bladet.

I EKSTRA kan du læse meget mere om e-cigaretten, hvordan du stopper med at ryge samt om Birthe Oemann, der som 90-årig kvittede smøgerne ved hjælp af e-cigaretten.

Se et indslag med Birthe Oemann her:

Røg smøger i 70 år: E-cigaretten har forbedret mit liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: