Strandede danskere på vej hjem

Tre fly med strandede nordiske statsborgere er omsider på vej hjem fra Pakistan

Flyet, der ankom til Kastrup, var et kommercielt fly fra Pakistan International Airlines. Foto: AP
Flyet, der ankom til Kastrup, var et kommercielt fly fra Pakistan International Airlines. Foto: AP
Følg Samfund

Et fly fra Pakistan med strandede danskere om bord er landet i Kastrup Lufthavn onsdag eftermiddag.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Ekstra Bladet.

- Der er ikke tale om et særfly arrangeret af Udenrigsministeriet, men en kommerciel løsning med selskabet Pakistan International Airlines (PIA). Flyvningen er kommet i stand på baggrund af samarbejde mellem de nordiske lande og lokale myndigheder, skriver Udenrigsministeriets pressetjeneste til Ekstra Bladet på en mail.

Præcis hvor mange danske statsborgere, der var ombord på flyet, kan Udenrigsministeriet dog ikke sige med sikkerhed.

- Udenrigsministeriet har informeret strandede borgere i Pakistan, som er oprettet på vores krisedatabase, om flyafgangen. Da flyvningen foregår på kommercielle vilkår, har Udenrigsministeriet ikke fuldstændige oplysninger om passagersammensætningen.

- De nuværende indrejseregler til Danmark, herunder kravet om anerkendelsesværdigt indrejseformål, er gældende. Flyselskabet og danske myndigheder i Kastrup Lufthavn har ansvaret for at sikre, at danske indrejseregler håndhæves, lyder det endvidere i mailen fra Udenrigsministeriet.

Flere afgange
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har flere hundrede danskere igennem længere tid været strandet i Pakistan. Men det er altså i færd med at blive afhjulpet. Ikke blot med dagens fly, men også med afgange de næste dage.

- Vi kan videre bekræfte, at der i samarbejde mellem de nordiske lande og lokale myndigheder er planlagt to yderligere kommercielle flyvninger fra Islamabad til Oslo og København med afgang henholdsvis 9. og 10. april.

Udover flyvningerne fra Pakistan arbejdes hårdt på at finde løsninger for de resterende danskere, der endnu ikke har kunnet komme hjem.

- Udenrigsministeriet og de danske ambassader arbejder tæt sammen med de øvrige nordiske lande, EU-kredsen samt en række andre ligesindede lande, og de lokale myndigheder og flyselskaber om at finde kommercielle løsninger til strandede danskere.

- Situationen lige nu er meget omskiftelig, og Udenrigsministeriet har derfor ikke mulighed for at bekræfte alle eventuelle fremtidige fly med danske passagerer om bord. Vi kan dog bekræfte, at der lige nu er danske passagerer på vej hjem på andre landes særfly fra både Asien og Afrika.

Indtil nu er det ifølge Udenrigsministeriet lykkes at få mere end 600 danske passagerer med hjem på andre landes særfly.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+