Strandet: Min mor begyndte at græde

Hele dagen har danskere håbet på nye flyafgange, men begge lufthavne er erklæret i undtagelsestilstand, og situationen tilspidses med rygter om kup i aften lokal tid

Anne Sophie holder løbende kontakt med sin bekymrede familie hjemme i Danmark.
Anne Sophie holder løbende kontakt med sin bekymrede familie hjemme i Danmark.

BANGKOK (ekstrabladet.dk): Anne Sophie har været i Kuala Lumpur i to måneder og skulle bare mellemlande i Bangkok, da urolighederne brød løs. Hun er i løbende kontakt med familien derhjemme, hvor især hendes mor har været meget nervøs.

- Min mor ringede, lige da Thai Airways havde fået os ud af lufthavnen og på vej ind i deres bus til hotellet. Derfor kunne hun hører råb og skrig fra demonstranterne i baggrunden, og hun begyndte at græde, så jeg måtte berolige hende, siger hun.

En anden dansker kan også se frem til at blive forsinket:

- Ja, jeg skulle jo først være fløjet i aften ved midnat lokal tid, så jeg er jo ikke officielt forsinket endnu, siger Caroline.

Dog er hun efterhånden som timerne går, blevet helt klar over, at hendes Austrian Air-fly på ingen måde vil lette fra Bangkoks lufthavn i nat.

- I går og i løbet af formiddagen i dag gik jeg hele tiden og tænkte, at det nok skulle løse sig. Men nu må jeg nok erkende, at jeg ikke kommer ud af byen, siger hun.

Hun havde glædet sig til at komme hjem og holde weekend i Danmark efter en hård forretningsrejse i Thailand.

- Jeg var indstillet på at skulle hjem og holde 1. advent og julehygge med min mand. Det bliver det ikke til. Hvis jeg bare havde været herude med min familie, men det er irriterende at være her alene, og jeg vil gerne hjem, siger hun.

Dog tyder alt på, at det ikke lige bliver foreløbigt, med mindre lufthavnene i Bangkok åbner igen. Lige som alle andre passagerer har Caroline undersøgt mulighederne for at flyve andre steder fra, og det tidligste hun har fundet, er en billet hjem fra Phuket i Sydthailand på næste torsdag.

Flyttet ind hos venner
Efter en lang nat i lufthavnen blev Anne Sophie Hjerl-Hansen, 25, i går kørt til SAS Radisson af Thai Airways. De betalte for en enkelt overnatning, så i formiddags tjekkede hun ud for at finde sig et andet sted at sove i et ukendt antal dage.

- Vi skulle tjekke ud om formiddagen efter morgenmad, så jeg tog med nogle andre danskere på et nyt hotel og slappede af ved deres pool. Heldigvis er jeg så heldig, at jeg kender et dansk vennepar herude, som tilbød, at jeg kunne bo hos dem, fortæller Anne Sophie Hjerl-Hansen.

Hun er derfor flyttet ind hos dem med sin kuffert. Hvor mange nætter hun skal tilbringe i deres værelse, er endnu uvist. Men hun sørger for at holde sig løbende opdateret, hvilket er nemt i hendes situation.

- Mine venner, som jeg bor hos, er faktisk udstationeret herude i Bangkok, da han arbejder for SAS. Så det er rart at føle sig opdateret, i modsætning til i lufthavnen, da ingen kunne fortælle noget som helst. Vi fik intet at vide, så bagefter har det været skræmmende at se på TV, hvad der foregik udenfor, mens vi sad derinde midt i det hele uden alligevel at være det, siger hun.

__________________________________________________________________

(Redigeret 11.03.16: Ekstra Bladet skriver ikke længere Carolines efternavn, da hun har bedt os om at fjerne det. Den forespørgsel har vi valgt at efterkomme qua artiklens oprindelige publiceringstidspunkt og betydning. Carolines efternavn er fortsat redaktionen bekendt)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere