Strejke aflyser flere end 100 SAS-fly

På grund af en strid mellem SAS og dets kabinepersonale er 105 fly blevet aflyst

Lørdag aften er der endnu ikke fundet en løsning mellem SAS og selskabets kabinepersonale, som betyder, at antallet af aflyste SAS-fly har rundet de hundrede, siden personalet startede strejken fredag.

Ifølge BT er der tale om 105 fly, som i weekenden har fået aflyst deres flyafgang til eller fra Københavns Lufthavn på grund af strejken.

En gennemgang af SAS’ oversigt over flyafgange lørdag og søndag viser, at SAS lørdag har måtte aflyse 80 flyafgange til og fra København.

Søndag forventer flyselskabet, at 25 fly vil være aflyst enten til eller fra den danske lufthavn.

Striden, der har ført til strejken, drejer sig om 147 ansatte, der skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber. Parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

- Deres (kabinepersonalets, red.) besked til mig var, at de ikke genoptager arbejdet, før de har en underskrevet overenskomst i Cimber, og at de ikke vil finde sig i Cimber-fidusen, siger Jean Pierre Schomburg, næstformand i kabinepersonalets fagforening, CAU.

Tidligere på lørdagen skulle SAS' kabinepersonale ellers igen være mødt på arbejde, lød resultatet af et møde mellem SAS og CAU.

Derfor undrer det Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikationschef hos SAS, at man så kort tid efter at have sat sin signatur på et referat, der pålægger medarbejderne i CAU at genoptage arbejdet, er tilbage ved start.

Jean Pierre Schomburg mener til gengæld, at fagforeningen har gjort, hvad der står i deres magt for at få medlemmerne tilbage i arbejde.

I en meddelelse på sin hjemmeside skriver SAS, at såfremt flyselskabet ser, at trafikken normaliserer sig fra nu og frem til klokken 10 søndag, er SAS klar til at begynde forhandlinger søndag klokken 10.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.