Strejke fortsætter: Norwegian-forhandlinger brudt sammen

Piloter i det norske selskab fortsætter strejken. 16 timers forsøg på mægling er endt uden resultat

(Foto: Norwegian)
(Foto: Norwegian)

Forhandlingerne mellem piloterne og ledelsen i flyselskabet Norwegian er tidligt lørdag morgen brudt sammen, oplyser den norske pilotforening Parat i en pressemeddelelse.

- Vi har givet os i tidligere samtaler, og vi har givet os endnu mere i disse sidste forhandlinger, blandt andet gennem større fleksibilitet og bortfald af tillæg. Tidligere har vi lagt pension og forsikringsspørgsmål i puljen.

- Problemet er, at arbejdsgiveren tager uden at give noget tilbage, siger Halvor Vatnar, leder for Norwegian Pilot Union (NPU), i en pressemeddelelse.

Samfund Norwegian opfordrer til nye forhandlinger

Han beskylder Norwegians direktør, Bjørn Kjos, for at forsøge at presse piloterne ved at fremhæve de gener, som rammer passagererne.

- Selskabets ledelse og Bjørn Kjos snakker om de utallige passagerer, som ikke kommer derhen, hvor de skal, men når det kommer til stykket, så ser vi en modpart, som ikke viser vilje til at finde løsninger og egentlig ikke bekymrer sig om passagererne.

- Ledelsen er kun ude på at splitte piloterne og forhindre et effektivt lønsamarbejde, siger Halvor Vatnar.

Med sammenbruddet fortsætter den omfattende flystrejke, der så småt begyndte sidste lørdag og for alvor eskalerede onsdag, da næsten 700 piloter nedlagde arbejdet.

Parterne har sammen med den norske forligsmand forsøgt at finde en løsning siden klokken 13 fredag eftermiddag, men klokken 05:30 lørdag morgen gav de op.

Norwegians ledelse siger, at den har strakt sig langt i forhandlingerne med piloterne og er ekstremt skuffet over sammenbruddet.

- Vi er meget skuffet over, at vi ikke er blevet enige om en aftale. Og vi er særdeles skuffet med tanke på de kunder, som i dag ( lørdag, red.) også bliver berørt af strejken, som nu fortsætter, siger kommunikationschef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

- Vi har lagt meget på bordet. Vi har strakt os meget langt. Vi har blandt andet givet samtlige 700 piloter i Skandinavien en jobgaranti, således at de kan være helt trygge i deres stilling, tilføjer hun.

Omkring 100.000 rejsende menes indtil nu at have været ramt af strejken, og det tal vokser med omkring 20.000 lørdag.

/ritzau/NTB

36 kommentarer
Vis kommentarer