Annonce:
Annonce:

Strejke: Her hober skraldet sig op

Skraldemændene har i de sidste par dage været i konflikt. Ingen ved, hvornår strejken slutter og skraldespandene rundt om i København bliver lige så stille overfyldte

Skraldespa
Skraldespa
Annonce:
Følg Samfund

I en gård på Vesterbrogade i Indre By er skraldespandene så småt begyndt at bugne, mens der på jorden omkring skraldespandene ligger poser og skrald. Rodet skyldes, at skraldemændene i København har strejket i tre dage. Det er endnu uvist, hvornår strejken stopper.

I Københavns Kommune er de godt klar over problemet og har indtil videre sendt et brev til konflikternes parter, hvori de skriver, at de forventer at parterne snart når til en løsning hurtigst muligt.

- Vi har talt med konfliktens parter og opfordret dem til at få løst konflikten, så de kan komme i arbejde igen. Vi håber på, at det går i sig selv hurtigt, siger Jens Purup, Enhedschef ved Affald og Genbrug i Københavns Kommune til Ekstra Bladet.

Annonce:

Konflikten bunder i, at Københavns Kommune har været igennem en udbudsrunde om renovationsarbejdet på Østerbro og Nørrebro. I den forbindelse skal City Renovation overtage ruterne fra firmaet M. Larsen.

- I den forbindelse har der været nogle forhandlinger, som vi ikke er involveret i, og der er tilsyneladende nogle uenigheder, siger Jens Purup.

Den overenskomststridige konflikt skal for arbejdsretten i dag torsdag, og Københavns Kommune håber på, at der bliver fundet en løsning.

Hvis det trækker ud

Konflikten er i dag på sin tredje dag, og ifølge Jens Purup, tager de situationen meget alvorlig.

- Der har kun været konflikt i tre dage. Det er klart, at folk der er vant til, at skraldespanden bliver tømt flere gange om ugen, vil opleve den blive overfyldt, siger han.

- Vi ser på situationen med stor alvor. Og regner med, at de får sluttet konflikten, da de har en kontrakt med os, tilføjer han.

Men Københavns Kommune er tålmodige og regner med en hurtig løsning.

- Vi har altid været forstående for konflikter. Og vi håber, at det er slut i morgen.

Annonce:

Men hvis ikke der ikke kommer en løsning i konflikten, så bliver det en udfordring for Københavns Kommune at gøre noget ved det.

- Hvis det trækker ud i flere uger, kan vi opsige vores kontrakt med firmaerne. Men så skal man have andre til at samle ind. Og det er svært, når folk er i en konflikt.

Jens Purup og kommunen følger situationen tæt.

- Vi vurderer situationen løbende og overvejer vores muligheder, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: