Strejkende piloter forhandlede i nat: Så mange er ramt i dag

Pilotstrejken hos norske Norwegian fortsætter med fuld styrke i dag, selvom parterne forhandlede i nat

Norwegians fly må blive på jorden i Danmark, fordi piloter strejker på andet døgn. Foto: Finn Frandsen/ Polfoto
Norwegians fly må blive på jorden i Danmark, fordi piloter strejker på andet døgn. Foto: Finn Frandsen/ Polfoto

Er du ramt af strejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

26 af Norwegians ankomster og afgange, som berøre Danmark, er aflyst i dag på grund af 650 strejkende piloter, hvor omkring 100 er danske, oplyser det norske flyselskab til Ekstra Bladet.

Det er særligt rejser til og fra Aalborg, Oslo og Stockholm, der er ramt af aflysninger, og Norwegian anslår selv, at op mod 35.000 rejsende er ramt af strejken. Piloterne har nedlagt arbejdet på andet døgn trods natlige forhandlinger og fremstrakte hænder fra piloternes forhandlingsleder.

Se også: Pilotstrejken fortsætter - så mange fly er aflyst

Fortsætter forhandlinger

- Men der er ikke noget nyt. Vi har ikke fundet nogen løsning. Vi er nødt til at finde en løsning for passagerernes skyld. Vi fortsætter dialogen i dag, siger leder i fagforeningen Parat, der organiserer piloterne, Hans-Erik Skjæggerud, til det norske nyhedsbureau, NTB.

Udsigten til en mulig afslutning på konflikten sendte Norwegians aktie op med knap fem procent på børsen i Oslo her til morgen.

Se også: Norwegian-piloter: Vores krav er de samme

Piloterne strejker, fordi de frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Topchef afviser

Derfor kræver piloterne, at de bliver ansat i moderselskabet Norwegian Air Shuttle, men det afviser topchefen i Norwegian Bjørn Kjos. Han slog samtidig fast i går, at flyselskabet ikke har råd til en lang konflikt.

- Vi tør ikke spå om, hvor mange penge, vi har tabt pr. dag. Men vi havde et underskud på 1,6 mia. kroner sidste år, og vi har ikke råd til at blive ved med at tabe penge – men vi går dog ikke konkurs de kommende dage, sagde Bjørn Kjos på et pressemøde ifølge nyhedsiden Standby.dk.

Se også: Norwegian-chef: Vi har ikke råd til en langvarig strejke

Lejede bare nye fly og mandskab

Det norske flyselskab Norwegian har besluttet at leje fly og mandskab i udlandet for at begrænse skaderne af pilotstrejken.

Fagforeningen Parat, der organiserer piloterne, mener, at Norwegian med sit tiltag tager konflikten til et nyt niveau og forventer, at internationale fagforeninger nu kommer på banen.

Se også: Pilotstrejke i Norwegian lammer flytrafikken onsdag

- Dette er ligeså moralsk forkasteligt og uacceptabelt ude i verden, som det er hos os. Jeg håber og tror, at de vil komme og hjælpe os med sympatiaktioner og ting, som kan bidrage til at stoppe Norwegian i at gennemføre strejkebrud, sagde  Hans-Erik Skjæggestad, formand for Parat.

Piloterne har truet med at trække Norwegian retten. Her vil de kræve, at de får ansættelse i moderselskabet.

Kunder, der er berørt af aflysninger, kan ringe til Norwegian på +47 21 49 21 49 (døgnåbent).

Er du ramt af strejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere