Strejkende slagteriarbejdere trues med fyring

200 medarbejdere strejker fortsat, og nu giver ledelsen dem frist til mandag til at gå i arbejde.

Omkring 200 medarbejdere på Danish Crown's slagteri i Horsens strejker ifølge Danish Crown fortsat.

Men nu får de kniven for struben af slagteriets ledelse, der giver dem en frist til mandag til at genoptage arbejdet.

- Det er ikke rart, at det er kommet hertil, og vi har været nødt til at træffe den her beslutning. Men vi følte vi var i en situation, der var så fastlåst, at det ikke tjente noget formål at fortsætte en dialog, siger pressechef Jens Hansen.

Hvis det ikke sker, kan medarbejderne betragte deres ansættelse hos Danish Crown som ophørt.

Hovedparten af de 1300 medarbejdere på slagteriet valgte at gå i arbejde igen torsdag, men da aftenholdene mødte ind, valgte to af fem aftenhold at fortsætte strejken.

Ifølge Danish Crown har man flere gange understreget over for de strejkende medarbejdere, at flere af deres fremsatte krav aldrig ville blive genstand for en forhandling.

Men alligevel er der i de kommende dage møder med tillidsfolk, der sigter mod at få de sidste i arbejde.

- Vi har allerede nu aftalt en række møder med de tillidsvalgte på slagteriet, hvor vi har aftalt en dialog, og vi skal kigge på at få ryddet overensstemmelser af vejen, siger Jens Hansen.

Strejken begyndte for en uge siden, da tre afdelinger valgte at parkere knivene. Det skete i utilfredshed med en ny akkordløn.

Mandag bredte strejken sig til hele slagteriet. Arbejdsnedlæggelsen er kendt overenskomststridig, og de strejkende er blevet pålagt at genoptage arbejdet.

I modsat fald skal de betale en skærpet bod pr time, de ikke arbejder.

Tillidsmand Klaus Olesen ser kritisk på, at Danish Crown nu advarer om fyresedler.

- Umiddelbart mener jeg ikke, at man kan gøre det på den her måde. Men det vil vi se på, i tilfælde af at der rent faktisk er kolleger, der bliver fristillet, siger han.

Ifølge ham er det kun godt omkring halvdelen af de ansatte på de to resterende aftenhold, der fredag aften har valgt at gå hjem og fortsætte strejken.

Og han tror, at også de godt 100 personer vil affinde sig med at vende tilbage til slagtebordene mandag.

- Deres klare tilkendegivelse over for mig er, at de kommer på mandag og genoptager arbejdet, siger han.

Allerede torsdag sagde Klaus Olesen, at han ikke mente, at han kunne forhandle en bedre aftale frem til slagterimedarbejderne, end den ledelsen har givet i løbet af strejken.

40 kommentarer
Vis kommentarer