Strid blæst i hele landet

Og regn flere steder. Men det bliver bedre, når vi nærmer os efterårsferien

(Polfoto)
(Polfoto)

For nogle har cykelturen på arbejde i de tidlige morgentimer rusket og rykket godt i jernhesten, og i modvind er det mildt sagt 'op ad bakke'.

- Det blæser en hel del, og det kommer det til det meste af dagen. Generelt er der tale om en frisk vind til kuling i hele landet, siger vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholdt til Ekstra Bladet.

Mest kraftig er vinden ved de østvendte kyster.

- I løbet af eftermiddagen bliver den aftagende, siger vejrkvinden, som tilføjer, at vinden først lægger sig helt i løbet af aftenen og natten.

Udover blæsten er det skyet, og især i den vestlige og centrale del af landet falder der regn af og til. Temperaturen når op mellem 10 og 13 grader.

Ingen sne endnu
Meteorologen lover, at vejret bliver bedre hen imod efterårsferien.

- I morgen kommer der regn i hele landet, men der er ikke tale om heldagsregn. Men det ser ud til at blive en kende bedre hen mod efterårsferien. Op til weekenden og i starten af uge 42 bliver der dannet et højtryk over Nordskandinavien, og der kommer koldere og klarere luft.

Over Bornholm og Lolland-Falster vil man få nogle Østersø-byger, mens det ser ud til at holde tørt og blive mindre blæsende i resten af landet.

Selv om efterårsferievejret ser nogenlunde ud, bliver det ikke, som vi så det i sidste uge med masser af sol.

- Der kommer lidt sol, men på grund af årstiden bliver der dannet skyer på en anden måde, siger Anja Bodholdt, som endnu ikke kan se noget sne i sin vejrkikkert.

Sådan kan vi forvente at efterårsvejret bliver i lidt mere generelle vendinger. (Video: DMI)

7 kommentarer
Vis kommentarer