Strømsvigt og aflyste fly efter voldsom snestorm i USA

Uvejr har ramt flere delstater i det østlige USA og blandt andet forårsaget strømsvigt i over 200.000 hjem

South Carolina er blandt de amerikanske delstater, der er blevet ramt af hårdt vintervejr. Foto: Sean Rayford/Ritzau Scanpix
South Carolina er blandt de amerikanske delstater, der er blevet ramt af hårdt vintervejr. Foto: Sean Rayford/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Koldt, vådt og blæsende vintervejr har over weekenden givet store udfordringer i flere delstater i det østlige USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mere end 200.000 hjem har blandt andet haft perioder uden strøm i delstaterne North Carolina, South Carolina og Georgia. Det viser tal fra hjemmesiden Power Outage, der monitorerer strømsvigt i landet.

Det hårde vintervejr har strakt sig hele vejen fra Alabama i den sydlige del af USA og op langs østkysten til Maine, der grænser op til Canada.

Guvernørerne i delstaterne Georgia, Virginia, North Carolina og South Carolina har alle erklæret uvejret for en nødsituation.

I North Carolina har to personer mistet livet, efter at de mistede kontrollen over deres bil i uvejret. Det skriver Reuters.

Nogle områder nær bjergkæden Appalacherne er mandag blevet ramt af tungt snefald med over to centimeters sne i timen.

Vejret har også ført til rejseproblemer flere steder.

Omkring 3000 flyafgange - både indenrigs- og udenrigsflyvninger - er blevet aflyst. Omkring 4200 er blevet forsinket, skriver nyhedsbureauet AFP.

Advarsler om uvejr er i USA blevet udsendt til områder med sammenlagt 80 millioner mennesker. Det skriver amerikanske medier ifølge Reuters.

I løbet af søndagen bevægede uvejret sig mod nord, og mandag ventes det at ramme Canada. Her vurderes en snestorm at give mellem 20 og 40 centimeters sne i løbet af morgentimerne mandag.

Blandt andet viser vejrudsigten, at den canadiske provins Ontario vil blive ramt. Det falder sammen med, at provinsen fra netop mandag igen tillader børn at møde fysisk op i skole efter længere tids coronanedlukning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+