Studenter nægter mere undervisning: 'Det skader vores oplevelse'

Gymnasieelever går sammen om at kræve stop for ekstra undervisning efter eksamen

Selvom flere studerende er gået glip af undervisning under corona, gider de unge altså ikke mere, når de har været til deres sidste eksamen. Foto: Ole Buntzen
Selvom flere studerende er gået glip af undervisning under corona, gider de unge altså ikke mere, når de har været til deres sidste eksamen. Foto: Ole Buntzen

'Afskaf undervisning efter den sidste mundtlige eksamen.'

Sådan lyder budskabet fra 3.g'ere og 2.hf'ere i Danmark, der lige nu står til at skulle blive i skole efter den sidste eksamen.

Eleverne har etableret en gruppe på Facebook, hvor de på få timer har fået flere tusind medlemmer.

'Skade vores oplevelse'
'Formålet med denne gruppe er at få så mange medlemmer som muligt fra hele landet, for at lægge pres på regeringen, da vi ikke mener den resterende undervisning, efter sidste mundtlige eksamen, giver mening fagligt, men derimod vil skade vores oplevelse af at blive studenter. Vi har under lockdown modtaget kvalificeret undervisning og har afleveret en masse arbejde, der har været med til at skabe et solidt grundlag for lærernes mulighed for at bedømme os,' lyder det i gruppen.

Der er også blevet stablet en underskriftsindsamling på benene, der skal skabe fokus på elevernes ønske.

I skrivende stund har 2700 skrevet under.

'Vi drømmer om som minimum at kunne afslutte vores skolegang og eksamen på 'almindeligvis'. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at sprede budskabet samt lave en underskriftindsamling så vi kan få ændret den situation vi står i og afslutte efter sidste mundtlige eksamen,' opfordres der i gruppen.

- De ved godt vi ikke er motiverede
Ekstra Bladet har talt med Line Krag og Nicole Zajaczkowski, der er to af 3.g-eleverne bag gruppen på Facebook.

- Vi er meget uforstående over for, hvorfor vi skal blive ved med at have undervisning, når vi er færdige med eksamen.

De to 19-årige kvinder fortæller, at de i al tiden med corona har haft virtuel undervisning. Så for dem giver det ikke mening at have mere undervisning, når den sidste eksamen er oversteået.

- Vi vil være umotiverede
- Det er jo det samme, som vi laver nu, som vi lavede under corona. Og lærerne ved jo også godt, at vi vil være umotiverede, hvis vi skal være der efter eksamen, lyder det.

Ifølge kvinderne, der går på Tietgen Handelsgymnasium, har de fået fortalt, at det vil dreje sig om undervisning i to uger efter eksamen.

Det synes de ikke er fair, og de håber derfor på, at de kan få det ændret med deres gruppe og en underskriftindsamling.

4000 medlemmer på et par timer
- Formålet er jo at nå politikerne, og på den måde vil vi vise, at vi er frustrerede. Gruppen har fået over 4000 medlemmer på et par timer.

Både Nicole og Line er enige om, at det vil ødelægge det sidste, de har tilbage af en mulig studentertid.

- Vi får ikke nogen studenteroplevelse, fordi vi skal tilbage i skole.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, men det har ikke været muligt.