Studie skaber ny corona-mystik

Imens vi fortsat kæmper med at få styr på coronavirus, lærer forskerne hele tiden mere og mere. Nu viser et nyt studie, hvordan enkelte personer måske helt kan undgå at blive smittet

WHO siger, at Europa er epicenter for pandemien på trods af, at mange er vaccineret.

Europa er igen epicenter for pandemien, meddeler WHO.
Følg Samfund

Covid-19 er fortsat en ny sygdom, som vi stadig lærer mere og mere om.

Og nu viser et nyt studie, hvordan folk der testes negative, alligevel godt kan være smittede, fordi immunforsvaret tackler virussen lynhurtigt.

Det skriver The Guardian på baggrund af et nyt studie lavet af forskere på University College London og er blevet publiceret hos Nature.

Hele studiet er bygget op omkring de såkaldte abortive infektioner, hvor virus af ukendte årsager aldrig bliver færdige med at inficere cellerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ukraine er et af de lande i Europa, der lige nu er hårdest ramt. Her fra et hospital i Zaporizhzhia. Foto: Ritzau Scanpix
Ukraine er et af de lande i Europa, der lige nu er hårdest ramt. Her fra et hospital i Zaporizhzhia. Foto: Ritzau Scanpix
 

Skaber flere spørgsmål
Ifølge forskerne kommer virus ind, men immunforsvarets T-celler håndterer dem tidligt, og derfor kan de ikke fanges i en test, og en smittet person testes derfor negativ.

Og den opdagelse åbner for et helt nyt spørgsmål, der skaber mystik om, hvordan coronavirussen arter sig. 

- Alle har en anekdote om en bekendt, som har været eksponeret for virus uden at blive inficeret.

- Hvad vi ikke ved er, om disse personer virkelig undgik at blive smittet, eller om de helt naturligt klarede virussen, før den kunne påvises i en test, lyder det fra Leo Swadling forsker i immunologi og hovedforfatter på studiet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det nye studie kan give svar på, hvorfor nogle aldrig testes positiv, selv om de har været udsat for coronavirus-smitte. Foto: Jens Thaysen/Ritzau Scanpix
Det nye studie kan give svar på, hvorfor nogle aldrig testes positiv, selv om de har været udsat for coronavirus-smitte. Foto: Jens Thaysen/Ritzau Scanpix

Ny vaccine?
Studiet er blandt andet blevet udført ved at teste 58 personer fra sundhedsvæsnet, der har været udsat for virus, men aldrig er blevet testet positive. Efterfølgende viste blodprøver dog, at de havde et øget antal af T-celler, der har reageret på covid-19.

Samtidig beskrives det, hvordan det nye studie kan åbne for at forske i en ny vaccine, der kan beskytte i længere tid, da den booster antallet af T-celler.

Efter en sommer uden coronavirus har Danmark og resten af verden måttet gribe ind over for stigende smittetal, som efteråret er skredet frem.

Læs mere om udviklingen i Tyskland her.

Vaccine-krav

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør kritiske interviews med Liberal Alliance og Venstre om mink-sagen i podcasten 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby