Styrelse undersøger flere nye forhold på Ringsted Sygehus

Styrelse er bekymret for, at overlæge ikke kender retningslinjer. Region skriver, kvinder kan føle sig trygge

Mens politiet efterforsker sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus i perioden 2013-2017, undersøger styrelsen flere nye potentielt kritisable forhold på sygehuset og Region Sjællands håndtering af sagen.

Det skriver Jyllands-Posten

De nye undersøgelser er rettet mod den nuværende ledelse, skriver avisen.

Blandt andet er styrelsen på baggrund af en mailkorrespondance, som Jyllands-Posten har forelagt den, alvorligt bekymret for, at den specialeansvarlige overlæge på sygehusets radiologiske afdeling ikke kender de nationale retningslinjer for brystundersøgelser.

- Vi ønsker at komme til bunds i denne sag, og vi tager det meget alvorligt, når en ledende overlæge, der har ansvar for både patienter og personale, ikke kender retningslinjerne, siger Anette Lykke Petri, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til Jyllands-Posten.

Region Sjælland har identificeret 221 brystkræftramte kvinder, hvoraf de fleste har fået en mangelfuld undersøgelse i perioden 2013-2017.

Regionen forsøger at genoprette omverdenens tillid, men også efter sagen om de mangelfulde undersøgelser har den haft problemer med at overholde reglerne. Det viser aktindsigter ifølge Jyllands-Posten.

Der er sket mangelfuld dokumentation og brud på reglerne om journalføring, når kvinder har kontaktet og været til samtaler på Ringsted Sygehus.

Desuden er der eksempler på, at regionen i første omgang tilbageholder oplysninger for kvinder i såkaldte pakkeforløb om, at man ved en biopsi har konstateret kræft i deres bryster.

Samtidig kalder styrelsen en regional handlingsplan, der skal bidrage til at afsløre svigt, utilstrækkelig.

Den retter sig mod menige medarbejdere, men både tidligere sager i regionen og den aktuelle sag viser ifølge styrelsen, at det er ledelsen, den er gal med.

- Vi kan ikke genkende den udlægning, skriver Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, i en mail til Jyllands-Posten:

- Vi fortsætter det høje kvalitetsniveau, vi har i dag på undersøgelser og behandling. Kvinderne kan føle sig trygge.

6 kommentarer
Vis kommentarer