Sulten dræbersnegl åd sig igennem huden på norsk kvinde

Norske Inger Iglebæk vågnede ved, at en dræbersnegl var begyndt at spise af hendes arm

Sådan så Ingers arm ud, efter hun havde fjernet dræbersneglen (Foto: Privat)
Sådan så Ingers arm ud, efter hun havde fjernet dræbersneglen (Foto: Privat)

Inger Iglebæk sover tit ude i naturen, men en dag i sidste uge, fik hun sig en slem overraskelse, da hun vågnede, fordi det gjorde ondt i hendes arm.

- Da jeg åbnede øjnene, så jeg, at der sad en stor dræbersnegl på min arm. Den havde sat sig på et sted, hvor min hud var tynd, fordi jeg i forvejen havde et sår. Da jeg rev den af og kastede den væk, begyndte jeg at bløde. Det var ikke meget, men jeg blev alligevel forskrækket, siger hun til norske VG.

Du skal ikke frygte dræbersneglene

På trods af dræbersneglenes navn, skal du ikke frygte, at de små dyr begynder at bide sig fast på dig, når du sover i det fri. Dræber sneglene lever primært af blade og døde dyr, og det er altså meget sjældent at de går efter mennesker.

- Dræbersnegle kan ikke bide. Deres tunge fungerer som en neglefil, som så de bruger, når de skal tygge sig igennem deres mad. Det kan altså mærkes, hvis de begynder at spise af et sår, siger Stine Slotsbo, phd. og snegleekspert fra Aarhus Universitet.

- Det er ikke naturlig adfærd for en dræbersnegl at begynde at spise af et levende 'dyr'. Det er en rigtig dårlig strategi at kravle op på noget levende, når man er så langsom til at kravle væk igen.

Vil stadig sove udendørs

Selvom oplevelsen skræmte Inge Ilgebæk, fortsætter hun med at sove udendørs.

- Det er vigtigt for mig, fordi jeg har gjort det hele livet, men om sommeren vælger jeg nok at sove i en seng, så sneglene ikke kan komme op til mig.

39 kommentarer
Vis kommentarer