Annonce:
Annonce:

Sundhedsministeren: - Klar til at lukke lokalsamfund ned

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller i et interview med TV2, at regeringen er klar til at lukke enkelte kommuner eller regioner ned over sommeren, hvis det bliver nødvendigt

Magnus Heunicke er klar til at lukke lokalsamfund ned i Danmark, hvis der opstår et coronavirusudbrud. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Magnus Heunicke er klar til at lukke lokalsamfund ned i Danmark, hvis der opstår et coronavirusudbrud. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Vi har set det i Tyskland, og nu kan det også være på vej til Danmark.

Hos naboerne mod syd har et udbrud på en slagterifabrik betydet, at Gütersloh-området er blevet lukket helt ned af de tyske myndigheder.

Og nu fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke i et interview med TV2, at det samme meget vel kan komme til at ske i Danmark i løbet af sommeren.

- Det kan være Nordjylland - en region. Det kan være en kommune. Det kan være et plejecenter, hvor der sker noget, som myndighederne har fokus på.

- Vores system skal være så finmasket, at vi kan lukke med nålestiksmæssig præcision de steder, hvor smitten er. Det er en kæmpe opgave, vi arbejder med, men det er det samme, vi kan se, der sker i Tyskland i øjeblikket, siger Magnus Heunicke til TV2.

Annonce:

Den danske sundhedsminister bruger netop Tyskland som eksempel, og her er det gået galt i Gütersloh-området i regionen Nordrhein-Westfalen.

Af frygt for en anden bølge i landet har de valgt at lukke lokalsamfundet ned, ligesom borgere i området ikke må rejse ud., skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Meldingen kom, efter at den tyske forbundsminister for arbejds- og socialanliggender, Hubertus Heil, har meldt ud, at 'hele regionen er taget som gidsler'.

I alt 1500 medarbejdere på et Tönnies-slagteri i byen Gütersloh i Nordrhein-Westfalen er testet positive med corona, og derfor har delstaten været nødsaget til at lukke skoler og børnehaver, mens hele Tyskland holder vejret af frygt for en potentiel anden bølge.

Ingen tillid
Det tyske smittetal (kontakttal, red.) eksploderede nemlig hen over weekenden til 2,88, hvilket hovedsagligt skyldes smitteudbruddet på det lokale slagteri fra Tysklands største kæde.

Annonce:

Netop kæden Tönnies beskyldes nu af landets sundhedsmyndigheder for ikke at have overholdt regler om hygiejne og afstand. I weekenden holdt Clemens Tönnies, firmaets stenrige ejer, et pressemøde, hvor han beklagede situationen. Han tager 'hele ansvaret, men nægter at træde tilbage', lød det fra rigmanden.

Hurbertus Heil har understreget, at han har 'præcis nul procent' tillid til den familiedrevne virksomhed, hvor arbejdsforholdene for de bulgarere og rumænere, der er blevet smittet, udlægges som dybt kritisable.

Clement Tönnies afviser kategorisk at lade myndigheder se østeuropæernes ansættelseskontrakter. Smitteudbruddet kan nu lukke hele regionen igen.

- Det kan slet ikke udelukkes lige nu, siger delstatens øverste leder, Armin Laschet, til britiske The Guardian.

- Vi har lukket skoler og børnehaver. Vi vil undersøge, om der er behov for flere tiltag i de kommende dage, uddyber hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...


Lukket ned
Alle Tönnies-slagterier i Tyskland, foruden det i Gütersloh syd for Bremen, er nu lukket ned, mens virksomhedens godt 7000 slagterimedarbejdere er sat i karantæne i huse, hvor Røde Kors holder opsyn med dem.

Annonce:

Nyheden om de mange smittede i delstaten Nordrhein-Westfalen kommer, efter at myndighederne netop havde åbnet butikker, skoler og andre samfundsinstitutter igen.

Derfor har udbruddet på Tönnies-slagteriet også skabt voldsom vrede blandt delstatens cirka 18 millioner indbyggere.

- Jeg forstår, hvorfor folk er vrede, siger Hurbertus Heil.

Myndighederne arbejder nu på at begrænse smitten ved blandt andet at teste alle familiemedlemmer til de ansatte på slagteriet i Gütersloh.

I alt har Tyskland bekræftet knap 190.000 tilfælde af smitte. 8882 mennesker er døde, efter de var smittet med coronavirus.

657 medarbejdere på slagteri smittet i Tyskland

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: