Sundhedsordførere vil have hjælp til cuttere

Sundhedsministeren skal sørge for bedre hjælp til unge, som skærer i sig selv, mener en række ordførere

Der skal være bedre hjælp at hente for unge, der skærer i sig selv.

Sådan lyder det fra sundhedsordførerne fra de syv partier DF, R, S, SF, LA, EL og Alternativet, skriver DR Nyheder.

Reaktionen kommer, efter at ordførerne fik mulighed for at se DR2-dokumentaren "Cutting- de oversete sår", en dag før den bliver sendt. Programmet sendes først på DR2 tirsdag aften kokken 22.00.

Dokumentaren fortæller, at unge, der skader sig selv, ikke har ret til behandling i sundhedssystemet, fordi selvskade ikke er en anerkendt diagnose.

I programmet fortæller to piger, hvordan de har skåret i sig selv med barberblade i seks år uden at få den rette hjælp.

Først da de truer med selvmord, bliver de indlagt på psykiatrisk afdeling. Men heller ikke indlæggelsen har vist sig at hjælpe foreløbigt.

Og ifølge Socialdemokraterne skal det til diskussion i sundhedsudvalget.

- Jeg rejser spørgsmålet i sundhedsudvalget og kæmper for at få en høring om det her i udvalget. Det skal komme inden sommerferien, da problemet er så vigtigt, siger Yildiz Akdogan (S) til DR.

- Der er en tendens i tiden, der gør, at vi er nødt til at tage de her problematikker meget alvorligt. I Sverige har de nogle centre, som tilbyder gruppeterapi til unge mennesker, og det kunne være interessant, om det var noget, vi kunne lade os inspirere af.

Og sundhedsordføreren fra Dansk Folkeparti vil nu gå til sundhedsminister Sophie Løhde (V).

- Jeg vil høre, om hun har et bud på, hvordan vi kan sikre alle disse unge en behandling i vores sundhedsvæsen, siger Liselott Blixt til DR.

May-Britt Kattrup fra Liberal Alliance vil derimod hellere mødes med de unge, der skader sig selv og deres familier, end at stille ministeren spørgsmål.

- Så hvis pigerne eller nogle repræsentanter for pigerne har lyst til at komme ind, sætter jeg meget gerne teen over, siger hun til DR Nyheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer