Annonce:
Annonce:

Sundhedsplatformen udskrev forkerte medicindoser

Region Hovedstaden har måttet kontakte 50 patienter og rette recepter efter fejl på Sundhedsplatformen.

Polfoto
Polfoto
Annonce:
Følg Samfund

En fejl i Region Hovedstadens nye Sundhedsplatform har betydet, at 50 patienter har fået udskrevet medicin i forkerte doser i en kortere eller længere periode i marts.

Det skriver Politiken onsdag.

Regionen har derfor måttet kontakte de 50 patienter og rette deres recepter. Og i et enkelt tilfælde måtte regionen have fat i hjemmeplejen for at stoppe anvendelsen af medicinen i forkerte doser.

- Fejlen er blevet rettet, og der er heldigvis ikke nogen, der er kommet til skade, siger Svend Hartling, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Politiken.

- Men det er da irriterende, at det er sket, for det har givet os en frygtelig masse arbejde med at rydde op, og det har belastet vores klinikere på hospitalerne, der skulle have fat i hver enkelt journal og gennemgå dem.

Overlæge forlader Riget i vrede: 'Mange overvejer det samme'

Annonce:

Fejlen opstod 2. marts, da regionens nye it-system, Sundhedsplatformen, fik tilføjet en ekstra finesse. Den skulle gøre arbejdet lettere for lægerne, når de udskrev patienter efter en hospitalsindlæggelse.

Hospitalslægerne ordinerer typisk medicin i en bestemt dosis til patienten, der udskrives fra hospitalet. Og denne ordination indskrives i Sundhedsplatformen, der også indeholder det såkaldte Fælles Medicinkort.

Hvis lægen for eksempel skrev, at en patient skulle have 500 milligram om dagen af et bestemt lægemiddel, omregnede it-systemet automatisk dette til, at patienten skulle have én tablet a 500 milligram.

Men hvis patientens læge mente, at det var bedre for patienten at få to mindre tabletter med 250 milligram i hver, er der i en række tilfælde opstået en fejl, så patienten har fået en forkert – enten for høj eller for lav – medicindosis udskrevet.

Det blev opdaget tre uger senere – 28. marts – hvorefter regionen sendte lister ud til lægerne på regionens hospitaler.

Sundhedsplatformen har tidligere mødt stor modstand. En del af kritikken har gået på, at lægerne bruger så meget tid det, at de ikke kan nå at behandle så mange patienter.

Region Hovedstaden hyrer Hizb ut-Tahrir topfolk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: