Sundhedsstyrelsen afviser at oplyse detaljer om genåbning

Danskerne må vente tålmodigt på oplysninger om, hvordan en kontrolleret genåbning skal foregå, siger direktøren

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, formulerer sig i overordnede vendinger, når han udtaler sig om en potentiel kontrolleret genåbning af Danmark efter påske. Danskerne må vente tålmodigt på detaljer, lød det på onsdagens pressemøde. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, formulerer sig i overordnede vendinger, når han udtaler sig om en potentiel kontrolleret genåbning af Danmark efter påske. Danskerne må vente tålmodigt på detaljer, lød det på onsdagens pressemøde. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Danskerne må fortsat vente tålmodigt på oplysninger om, hvordan Danmark potentielt vil blive delvist genåbnet, hvis alt flasker sig de næste uger under coronakrisen.

Det siger direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et pressemøde onsdag eftermiddag.

- Som statsministeren sagde på et pressemøde forleden, så skal I vente i tålmodighed med udmeldinger om, hvad der kommer til at ske i forhold til den kontrollerede genåbning, som blev annonceret mandag, siger han.

Det var statsminister Mette Frederiksen (S), der mandag annoncerede, at coronaudbruddet i Danmark tilsyneladende var under kontrol. Og at myndighederne - hvis alt går efter planen - vil iværksætte en 'kontrolleret' genåbning af Danmark.

Både regeringen og myndighederne har dog hidtil været tilbageholdende med oplysninger om, hvordan det helt praktisk vil foregå. Og det var også tilfældet på onsdagens pressemøde.

Danskerne skal dog ikke forvente at kunne vende tilbage til det liv, de levede før krisen, lige med det samme. Det understreger Søren Brostrøm.

- Man skal ikke forvente, at når der kommer åbninger af visse dele af vores samfund, at vi går tilbage til det liv og det samfund, der var før covid-19-udbruddet, siger han.

- Der kan være tale om nogle særlige anbefalinger og krav, i forhold til hvor mange vi må være samlet på én gang.

- Det kan også være nogle krav eller tiltag fra vores side i forhold til overvågning af smittespredning og smittetryk, som vil blive lempet. Det er sådan nogle ting, der ligger i en kontrolleret genåbning, siger Søren Brostrøm.

Danskere skal generelt indstille sig på, at man i lang tid vil holde fast i retningslinjer om at holde afstand og udøve god hygiejne.

- Det tror jeg, at man som dansker må indstille sig på, at vi holder fast i. For det virker, siger Søren Brostrøm.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind