Annonce:
Annonce:

Sundhedsstyrelsen anbefaler tredje stik til alle på plejehjem

Det er Sundhedsstyrelsen anbefaling, at en tredje dosis mod covid-19 bliver givet til beboere på plejehjem allerede nu

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på et pressemøde i sidste uge, at danskerne kan forvente at blive tilbudt et tredje vaccinestik.
Annonce:
Følg Samfund

Hvis det står til Sundhedsstyrelsen, så skal alle beboere på plejehjem allerede nu have et tredje stik med coronavirus-vaccine.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

'Sundhedsstyrelsen anbefaler, at revaccination af beboere på plejehjem starter nu, da de er i øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19,' skriver Sundhedsstyrelsen.

Det samme bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

Samtidig henviser det til den undersøgelse, som Ekstra Bladet skrev om torsdag. Her fremgår det, hvordan European Medicines Agency (EMA) og European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) anbefaler et tredje stik til sårbare og svækkede, mens alle andre ikke behøver.

'Baseret på de nuværende oplysninger er der ingen presserende grund til at give en booster til personer, der er fuldt vaccineret,' skriver de og henviser til en netop offentligjort undersøgelse.

Annonce:

Det understreges dog, at det er meget fornuftigt at vaccinere sårbare og personer med et svagt immunsvar med et tredje stik. De skriver sågar, at det allerede burde være implementeret i alverdens vaccineprogrammer.

Det skyldes, at den gruppe formentlig ikke har taget tilstrækkeligt imod vaccinen ved kun to stik.

Derudover opfordrer EMA og ECDC til, at fokus i stedet rettes mod at få vaccineret den gruppe mennesker, der endnu ikke er vaccineret. Omkring hver tredje i EU har endnu ikke fået et stik, oplyser de.

50.000 danskere
I Danmark er det allerede besluttet, at sårbare skal have et tredje stik, og Sundhedsstyrelsen estimerer, at det er omkring 50.000 borgere, som i første omgang får det tilbudt.

De to vacciner, Danmark bruger i vaccinationsprogrammet, Pfizer og Moderna, er dog  endnu ikke godkendt til tre-stiks-forløb.

'Det skal borgeren naturligvis have at vide, inden de beslutter sig for at sige ja tak – og det skal både være i form af skriftligt materiale, som vi udarbejder, og samtidig skal de på vaccinationsstedet sikre, at borgeren har læst og forstået materialet,' siger Helene Probst.

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: