Sundhedsstyrelsen: Vaccinen giver immunitet i mindst et år

Nye studier peger på, at man er immun ved vaccination i mindst 12 måneder, lyder det fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen: Vaccinen giver immunitet i mindst et år

En vaccine mod corona dækker mindst i et år.

Sådan lyder det onsdag fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er nemlig nye studier, der peger på, at man har en beskyttende immunitet i mindst 12 måneder efter overstået infektion.

Derfor vurderer Sundhedsstyrelsen, at immuniteten efter vaccination er mindst lige så effektiv som efter overstået infektion.

- De nye studier peger på, at den beskyttende immunitet efter vaccination er endnu bedre end efter overstået sygdom. Vores nye vurdering er derfor, at effekten af vaccination er 12 måneder, siger enhedschef Bolette Søborg.

Hun forventer på baggrund af de nye studier, at man først behøver at revaccinere dele af befolkningen i 2022.

- Vi følger nøje med i, hvad der sker i udviklingen i epidemien i ind- og udland, og særligt om der opstår tegn på, at immuniteten mod covid-19 bliver mindre. Men ud fra de nuværende studier er vi meget optimistiske vedrørende tidspunktet for revaccination, siger Bolette Søborg.

Det er stadig uklart, om den nye vurdering fra Sundhedsstyrelsen betyder, at varigheden af coronapasset for vaccinerede bliver forlænget fra otte måneder til ét år.

Sundhedsstyrelsen skriver dog, at den ændrede vurdering 'vil blive indarbejdet i alle de relevante retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen'.

Opdateres ...