Annonce:
Annonce:

Sundhedsstyrelsen varsler tredje stik til danskere

Danskere med meget svækket immunforsvar ventes at blive tilbudt en tredje dosis coronavaccine i den kommende uge

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne

Sådan går det med vaccineudrulningen i Danmark. Opdateret 19. august 2021
Annonce:
Følg Samfund

En mindre gruppe af danskere forventes at blive tilbudt en tredje dosis coronavaccine fra Sundhedsstyrelsen i den kommende uge.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi forventer at revaccinere dem, der har meget svækkede immunforsvar, f.eks. patienter i aktiv kemobehandling, organtransplanterede og personer med svære immunsygdomme. Vi forventer at have mere præcise retningslinjer i næste uge, og så begynder vi med den gruppe, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst til avisen.

Indtil videre har over 4,3 millioner danskere modtaget første vaccination, mens næsten 4 millioner danskere er meldt færdigvaccinerede. De nye retningslinjer kan betyde, at der er flere stik i vente.

'Booster-stik'
I USA har de allerede givet grønt lys til yderligere vaccination af borgere, som allerede er færdigvaccineret mod coronavirus.

Annonce:

De vil kunne modtage et tredje stik allerede fra 20. september, såfremt de er blevet færdigvaccineret for mindst otte måneder siden. Det er blevet beskrevet som et 'booster-stik', som skal hjælpe på udfordringer med aftagende effekt fra coronavacciner.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at de holder øje med internationale data og herefter vil vurdere, om et tredje stik skal anbefales til resten af danskerne.

Det internationale udsyn kunne være rettet mod Israel, hvor personer over 60 år har fået tilbudt tredje stik, ligesom landets premierminister, Naftali Bennett, fredag modtog sit tredje stik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: