Super-studerende bliver udvist: Arbejdede for meget

Marius Youbi skal udvises af Danmark i det nye år. Det er på trods af høje karakterer på ingeniøruddannelsen

Den 30-årige camerounianer læser til ingeniør i Herning. (Privatfoto)
Den 30-årige camerounianer læser til ingeniør i Herning. (Privatfoto)
Følg Samfund

Marius Youbi, som kommer fra Cameroun, skal udvises af Danmark. Det skal han, fordi han i perioder tilbage i 2013 har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen.

- Jeg har det forfærdeligt. Jeg har været meget i gennem for at få lov til at nå så langt her. Og alligevel får jeg ikke lov til at gennemføre og få lov til at vise, at jeg kan komme ud på det danske arbejdsmarked, siger Marius Youbi til Ekstra Bladet.  Han har været i Danmark i mere end fire år.

Efter flere måneders kamp: Nu smides Tefik ud af Danmark

Til daglig går Marius Youbi på ingeniørstudiet ved Aarhus Universitet, som er beliggende i Herning. På karakterbeviset finder man kun 12-taller, 10-taller og et enkelt 7-syv. På trods af det skal 30-årige Marius Youbi alligevel udvises, slår Udlændingenævnet fast. Det skriver TV Midt Vest.

I en periode tilbage i februar til april 2013 har Marius Youbi arbejdet for meget ved siden af sit studie. Han havde økonomisk underskud, da han selv skal finansiere sit studie og misforstod reglerne om, hvor meget han måtte arbejde i Danmark. Han troede, at der var tale om, at man gennemsnitligt måtte arbejde 15 timer om ugen. Men arbejdstimerne må altså på intet tidspunkt overstige 15 timer om ugen.  

Troede sagen var afsluttet
Derfor betalte Markus Youbi tilbage i 2014 en bøde på 2500 kroner for at have arbejdet for meget. Dermed troede han, at sagen var sluttet. Men det var ikke tilfældet, og det er altså det, der nu gør, at han skal udvises i Danmark.

- Jeg har ikke nogen plan. Jeg har tjekket, hvilke muligheder der er for at læse videre i et andet land. Men jeg har kun én måned til at søge om opholdstilladelse og studieplads i det land, hvor jeg vil søge. Der er mange parametre, som jeg skal kigge på. Så jeg ender nok bare med at rejse hjem uden det, jeg egentligt kom efter, som var at få et arbejde i Danmark, siger Markus og fortsætter: 

Thisted: Vi kan ikke hjælpe alle

- Og så er det ærgerligt at tage hjem uden et eksamensbevis, som jeg ville kunne bruge andre steder. Hvis jeg ikke får lov til at gennemføre studiet, så kan de fire år, hvor jeg har været her, være lige meget.

Fra februar næste år skulle han været startet i et praktikforløb hos vindmøllevirksomheden KK Wind Soulutons. Men den plads går altså også tabt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time