Superflot påske: Op til 20 grader

Men nætterne vil stadig være kolde

DMI kommer her med en prognose for de kommende uger

- Jamen det bliver en helt igennem superflot påske med masser af solskin og varme. Jeg vil egentligt gerne selv tage æren for det hele. Men det går nok ikke, griner vagthavende meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

Det skønne vejr fra de forrige dage fortsætter altså.

- Onsdag bliver en flot dag med temperaturer på 10-15 grader. Det gælder hele landet. Men det bliver dog lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Der er ikke udsigt til regn, og alt er efterhånden knastørt ude i naturen, siger Lars Henriksen.

Varmen stiger
De kommende dage stiger varmegraderne i hele landet.

- Langfredag og lørdag vil temperaturerne ligge på 13-18 grader. Anden påskedag kan vi nå helt op på 20 graders varme.

- Er det her usædvanligt?

- Det er det faktisk ikke. Vi ser med mellemrum i april måned, at vejret låser sig fast i en meget stabil periode. Nu er det så bare ekstra dejligt, at det sker i påsken, hvor mange har fri, siger Lars Henriksen.

Måske ind i næste uge
Vandtemperaturen ligger kun på omkring de syv-otte grader, så man skal stadig være lidt af en vandhund, hvis man kaster sig ud i bølgerne i påsken.

Ifølge meteorologen fra DMI tyder meget på, at det skønne påskevejr vil fortsætte ind i næste uge.

- Det er svært at sige, hvor længe det gode vejr fortsætter. Det er sværere at forudsige vejret længere ud i fremtiden. Så der er en vis usikkerhed forbundet med næste uge. Men umiddelbart tror jeg, at det gode vejr kan fortsætte.

Koldt om natten
Som bekendt vokser træerne ikke ind i himlen. Og det gælder åbenbart også i meteorologien.

- Det vil fortsat være koldt om natten i den kommende tid. Temperaturen kan stadig nå ned omkring frysepunktet om natten, selvom det er varmt i løbet af dagen. Det skal man lige tænke på, inden man sætter forårsplanterne i jorden, siger Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

57 kommentarer
Vis kommentarer