Supermarked-gigant vil åbne 40-60 nye butikker i Danmark

Europas største detailselskab, Schwarz Group, vil åbne 40-60 butikker i løbet af de næste år. Fokus er på Aarhus og København

Dette syn kan du støde på langt hyppigere, hvis det står til Lidl i Danmark. Foto: Joachim Ladefoged/POLFOTO
Dette syn kan du støde på langt hyppigere, hvis det står til Lidl i Danmark. Foto: Joachim Ladefoged/POLFOTO

Schwarz Group, der står bag tyske Lidl, er Europas største detailselskab, og nu vil de være endnu større.

Også i Danmark.

Det skriver Ejendomswatch.

Ifølge administrerende direktør i Danmark, Dirk Fust, har de planer om at bygge 40-60 nye butikker i løbet af de næste par år. Men det kommer til at tage noget tid.

Samtidig løfter han sløret for, at de vil tage kampen op med Netto, der på nuværende tidspunkt sidder tungt på København med over 100 butikker i Hovedstaden.

- Vi har vores største fokus på Aarhus og København. Vi har kun fem butikker i Aarhus og 20 i København. Jeg tror, der er plads til 60-80 Lidl-butikker i hovedstadsområdet. Det er en stor udfordring, og det koster mange penge at udvikle en butik i København, så det tager tid, siger han til Ejendomswatch.

I øjeblikket er der 117 Lidl-butikker i Danmark, men det tal skal på lang sigt nærme sig 200, hvis alt går efter Lidls planer. Helt konkret vil de åbne 10-15 nye butikker hvert år i en længere årrække.

- Vi har gode butikker i Jylland og på Fyn, men vi er underrepræsenteret i København. Det kan vi løse, fordi vi er blevet meget mere fleksible i vores butikker. Vi har eksempelvis mulighed for at bygge både store butikker med lejligheder ovenpå og små butikker med kun 700 kvadratmeter salgsareal. Den slags ekspansion har vi ikke haft før, siger Dirk Fust til Ejendomswatch.

Det bliver dog ikke helt billigt. Alene i 2019 vil det betyde en investering på en milliard kroner i Danmark

Lidl åbnede deres første butik i Danmark i 2005.

Ifølge rapporten Global Powers of Retailing 2019 er Schwartz Group verdens femte største detailselskab kun overgået af de fire største selskaber i USA. Tyske Aldi ligger nummer otte på listen.

Indehaver af Restaurant Frederikshøj i Aarhus Wassim Hallal har indgået et samarbejde med supermarkedskæden Lidl, som tilsyneladende er med til at sætte et kvalitetsstempel på discount-butikkerne i Danmark. Foto: Anita Graversen Samfund Discount bliver Michelin

Vagthund Køb billigst ind: Sådan udnytter du discount-krigen

83 kommentarer
Vis kommentarer