Supermarkedskæmpen Coop sender plastikvatpinde på porten

Som led i en kampagne for at mindske plastikforurening vil Coop ikke længere sælge vatpinde af plast

Coop, en af Danmarks to supermarkedsgiganter, stopper salget af vatpinde af plast. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det sker som led i en indsats for at begrænse plastikforurening. Forurening med plastik, der ofte ender i havet, har fået stor fokus de seneste år, da mængden af plastik i havene har nået alarmerende højder.

- Vi kommer til at have en langt mere kritisk brug af plastic i de varer, vi sælger. Og vi kommer til at træffe langt mere miljørigtige valg af materialer, når vi sætter produkter på markedet.

- Selv om plastik i nogle sammenhænge kan have mange miljømæssige fordele, som mange forbruger ikke nødvendigvis er opmærksomme på, så er der også tilfælde som dette, hvor papir klart er den bedste løsning for miljøet, skriver Coops CSR-direktør, Signe Frese, i meddelelsen.

Coop ejer supermarkedskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma, Fakta og Brugsen. Coop er igen ejet af sine over en million medlemmer.

Coop-familien, som består af Coop Danmark A/S og de selvstændige brugsforeninger, solgte i 2017 for 44,8 milliarder kroner.

Det gør den til Danmarks andenstørste supermarkedskæde, kun overgået af Salling Group - tidligere Dansk Supermarked - der står bag butikker som Føtex og Netto.

Det bringer glæde hos Danmarks Naturfredningsforening, at landets andenstørste supermarkedskæde nu fjerner plastikvatpinde, der kan ende i havet eller skabe problemer på rensningsanlæg.

- Det er et super godt initiativ af Coop. Vi ved, at vatpinde smides i toilettet, så det giver god mening at lave vatpinde af et andet materiale.

- Vi er nemlig nødt til at sætte ind alle de steder, vi kan, for at komme problemet med plast i naturen til livs, skriver Sine Beuse Fauerby, miljøpolitisk senior rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, i meddelelsen.

8 kommentarer
Vis kommentarer