Superresistent bakterie skræmmer læger: - Det er første gang, vi ser det her

En mand fra Storbritannien har fået en type gonoré, som er resistent overfor de to typer medicin, man normalt bekæmper sygdommen. Det er første gang en bakterie der er resistent overfor begge typer er observeret

For hvert år bliver gonoré stærkere og stærkere.

Et nyt tilfælde af gonoré har fået læger til at slå alarm, da typen er resistent overfor antibiotikaen kaldet ceftriaxone.

Det er ikke første gang, at gonoré har muteret sig til at være resistent overfor antibiotika, men det er første gang, at man finder en type af denne styrke, skriver BBC.

Doktor Gwenda Hughes fra Englands Nationale Sundhedssystem ser meget alvorligt på den nye sygdom.

- Det er første gang, at en type gonoré har udvist så stor resistens overfor de gængse behandlinger, siger hun.

Til Asien og tilbage igen - med en meget kedelig souvenir
I en rapport udgivet af af det nationale sundhedssystem i England fremgår det, at den smittede mand formentlig har taget sygdommen med hjem fra Asien.

Patienten havde én fast seksuel partner i England, men havde lykken - eller ulykken - med sig på sin tur til Asien. Her havde han seksuel kontakt med en kvinde i Sydøstasien, som altså gav ham sygdommen med hjem.

Indtil videre er der ikke fundet andre tilfælde af samme type gonoré, heller ikke ved den engelske sexpartner. Efterforskningen fortsætter dog, og tilfældet bliver fulgt meget tæt af førende læger på området.

Uhelbredelig kønssygdom får forskere til at slå alarm

Kønssygdom i aggressiv stigning