Superstudent er blevet smidt ud: Har en uge til at forlade landet

Hele 23-årige Xu Zhangs liv er i Danmark. Det er her, hun bor, studerer og har sin familie. Alligevel mener Udlændingestyrelsen ikke, at den unge kvinde har nogen særlig tilknytning til landet. Xu Zhang har derfor fået en uge til at sige farvel og rejse hjem til Kina

Xu Zhangs klasselærer på HHX, Toni Andersen, (th) kæmper for, at hendes tidligere elev kan få lov til at blive i landet. Privatfoto
Xu Zhangs klasselærer på HHX, Toni Andersen, (th) kæmper for, at hendes tidligere elev kan få lov til at blive i landet. Privatfoto

Lørdag eftermiddag fik 23-årige Xu Zhang et brev fra Udlændingestyrelsen, der vil ændre hendes liv. Inden for en uge skal hun nemlig pakke sit liv sammen og forlade landet.

Udlændingestyrelsen har vurderet, at Xu Zhang ikke har en stærk nok tilknytning til Danmark.

'Der er ikke fundet nogle exceptionelle grunde, der taler for at kunne give dig permanent opholdstilladelse i Danmark (...) Du skal derfor forlade Danmark inden den 10. februar 2017', står der i brevet.

 

I stedet skal hun tilbage til Kina, hvor hendes far bor.

- Jeg er stadig meget chokeret. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har talt med min far. Og jeg har jo alt her. Min familie, mit studie og alle mine venner, fortæller Xu Zhang til Ekstra Bladet.

'En førsteklasses studerende'
Xu Zhang kom til Danmark i maj 2010, da hun var 16 år gammel. Siden da har hun boet hos sin mor i Slagelse.

Moderen, der arbejder på en restaurant, har fået permanent opholdstilladelse. Det samme håbede Xu Zhang på at kunne få.

- Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan sige, at jeg ikke har en særlig tilknytning til Danmark. Jeg har jo alt her, og jeg har knoklet for, at min fremtid også skulle være i Danmark, siger hun.

Da Xu Zhang sidste sommer afsluttede HHX, var det med et gennemsnit på 10,4. I et offentligt opslag på Facebook skriver hendes daværende klasselærer, Toni Andersen, at Xu Zhang er en 'førsteklasses studerende' og en 'vel-integreret' pige.

Men Toni Andersen er langt fra den eneste i Xu Zhangs omgangskreds, der kæmper for at ændre Udlændingestyrelsens afgørelse.

28 ansatte på HHX-gymnasiet Zealand Business College, hvor Xu Zhang studerede, har skrevet under på et brev, hvori de kalder afgørelsen 'fuldstændig urimelig'.

'Xu har haft enormt nemt ved at tilpasse sig den danske kultur og spørger hele tiden ind; 'hvorfor gør man sådan i Danmark', fordi hun gerne vil lære om vores kultur og arbejde hårdere for at blive integreret i det danske samfund, står der i brevet.

Et uddrag af brevet til Udlændingestyrelsen fra Xu Zhangs tidligere skole.
Et uddrag af brevet til Udlændingestyrelsen fra Xu Zhangs tidligere skole.
 

Xu Zhang har endnu ikke pakket alle sine ting sammen, for hun håber til det sidste, at Udlændingestyrelsen vil ændre afgørelsen og lade hende fortsætte sit liv i Danmark.

Ekstra Bladet har dagen igennem forsøgt at kontakte både Udlændingestyrelsen og integrations- og udlændingeminister, Inger Støjberg. Ingen af dem er vendt tilbage på vores henvendelser.

1 af 2 
2 af 2 Xu Zhangs klasselærer på HHX, Toni Andersen, (th) kæmper for, at hendes tidligere elev kan få lov til at blive i landet. Privatfoto
590 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere