Superstudent fra 2008: - Jeg ville ikke bruge mine 12-taller til noget

I dag arbejder den 29-årige nordjyde med det, han drømte om: Musik

Jesper Gravholt er i dag 29 år og bor i Aalborg. Han kunne sagtens finde på at læse filosofi på universitetet, men beslutningen er ikke endeligt taget. I stedet lever han af musik (Privatfoto: Jane Wiant Holme via Jesper Gravholt)
Jesper Gravholt er i dag 29 år og bor i Aalborg. Han kunne sagtens finde på at læse filosofi på universitetet, men beslutningen er ikke endeligt taget. I stedet lever han af musik (Privatfoto: Jane Wiant Holme via Jesper Gravholt)

Traditionen tro vrimler det her i slutningen af juni med studenter i gadebilledet.

I 2008 var i dag 29-årige Jesper Gravholt en af dem. Han skilte sig dog ud på den måde, at han med sit afsluttende 12-tal i dansk fik et gennemsnit på 12,36. Det sprængte alle rammer dengang.

- Der var da lidt opmærksomhed fra mediernes side dengang, men alle, der kender mig, var sådan set ligeglade. Og det var jeg egentlig også selv, siger Jesper Gravholt over telefonen til Ekstra Bladet.

Vi har ringet til ham for at høre, hvordan det er gået for den tidligere superstudent. En lille fugl har nemlig sunget om, at Jesper Gravholt skiller sig ud fra mængden af superstudenter, der ellers er blevet skrevet om.

Ville ikke på universitetet
Da Jesper Gravholt fik huen på i 2008, havde han ikke allerede sendt ansøgninger ud til diverse uddannelser. Han havde heller ikke fået et fast job.

- Jeg vidste tidligt, at jeg ikke som udgangspunkt ville på universitetet. Jeg ville være musiker, og i dag arbejder jeg lige netop med musik på alle mulige måder, siger Jesper Gravholt.

Jesper har sit eget band, Final Hour, og derudover rejser han rundt med Allan Olsen. Desuden arbejder han som booker, manager og projektleder og har i det hele taget haft mange forskellige job i musikbranchen.

- Det er en fin balance. De seneste par år har jeg været så heldig at kunne tjene penge på at spille selv. Samtidig laver jeg en masse relevant arbejde i branchen ved siden af, så det hele fint kan løbe rundt, siger han.

Det passer rockmusikeren godt, for det betyder, at han kan være på landevejen 200 dage om året.

Følg din mavefornemmelse
Selv om Jesper Gravholt valgte ikke at bruge sit tårnhøje gennemsnit til noget, har han ikke en særlig agenda om, at alle andre skal gøre det samme.

- Folk skal gøre det, de brænder for. Vi ved ikke, hvor længe vi er her, så man skal ikke lade sit liv bestemme af ydre faktorer. Hvis man dog har lyst til at læse, skal man selvfølgelig bare gøre det, siger Jesper Gravholt.

- Når du nu allerede i gymnasiet vidste, at du ville lave musik, hvordan kan det så være, at du fik så høje karakterer? Fik du dem bare med et knips med fingrene?

- Nej, det gjorde jeg ikke. Der er tre ting i det: Jeg havde nogle rigtig gode lærere, så har det handlet om flid og til sidst om held. Jeg gik til eksaminer som alle andre, og efter et par gange kunne jeg bare se, at det egentligt gik udmærket. Men det har aldrig været noget mål. Jeg synes bare, man skal gøre de ting, man gør, ordentligt, og det bestræbte jeg mig også på dengang, siger Jesper Gravholt.

Vil gerne læse igen
I dag bor Jesper Gravholt stadig i Nordjylland. Nu i Aalborg. Han drømmer om familie og mindst fire børn.

- Og så kunne jeg faktisk godt tænke mig at begynde at læse igen. Filosofi interesserer mig, og det ville jeg kunne læse ved siden af musikken, siger Jesper.

Han pointerer dog, at det ikke ville være for at fremtidssikre sig, men fordi han gerne vil fylde viden ind i hovedet.

- Jeg har ingen ambitioner om at være med på et eller andet ræs om penge, for det siger mig ikke noget. Det ville være, fordi filosofi interesserer mig, og så er der da en lille trang til at proppe noget viden ind i den tomme skal, siger Jesper Gravholt.

Indtil Jesper eventuelt vælger at starte på universitetet kommer han til at bruge tiden sammen med sit band, Final Hour, der udgiver deres første plade til efteråret.

56 kommentarer
Vis kommentarer