Superstudenten Marius udvist af Danmark: Nu taler verden om ham

Flere udenlandske medier fortæller historien om Marius Youbi, der bliver udvist af Danmark, fordi han arbejdede for meget

Marius læste til ingeniør på Aarhus Universitet i Herning. (Privatfoto)
Marius læste til ingeniør på Aarhus Universitet i Herning. (Privatfoto)

I december sidste år gik historien om Marius Youbi viralt. Den unge ingeniørstuderende er blevet udvist af Danmark, fordi han har arbejdet for meget ved siden af sit studie. Selv om han får 12-taller på stribe, kan den unge mand ikke få lov til at blive og gøre sin uddannelse færdig.

Nu er Marius' historie nået til udlandet, og blandt andre The Guardian skriver om den studerendes udvisning på grund af et fritidsjob. De fortæller om, at Marius skal forlade Danmark, fordi han har arbejdet flere timer ved siden af sit studie, end han må.

Udenlandske medier har især fået øjnene op for historien om Marius, efter han fløj tilbage til Cameroun torsdag morgen, som var sidste dag, han måtte være i Danmark.

Superstudenten Marius kommer oprindeligt fra Cameroun, men læste til ingeniør på Aarhus Universitet i Herning.

Se også: Udviste Marius scorer 12-tal igen

Han bliver udvist af Danmark, fordi han i en periode tilbage i 2013 har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen for at få råd til at betale for din uddannelse.

- Jeg har det forfærdeligt. Jeg har været meget i gennem for at få lov til at nå så langt her. Og alligevel får jeg ikke lov til at gennemføre og få lov til at vise, at jeg kan komme ud på det danske arbejdsmarked, fortalte Marius i december til Ekstra Bladet.

Misforstået arbejdstimer
Han havde misforstået, hvor mange timer han måtte arbejde. Han troede, at det gennemsnitligt var 15 timer om ugen, men timerne må altså på intet tidspunkt overstige 15 på en uge.

Se også: Super-studerende bliver udvist: Arbejdede for meget

The Guardian nævner i artiklen, at siden Dansk Folkeparti fik 21 procent af stemmerne til folketingsvalget, har Danmark ytret markante holdninger om udlændinge.

Udover The Guardian har blandt andre det pakistanske medie The Express Tribune, der samarbejder med The New York Times, det franske medie Le Point, det italienske medie Repubblica og det finske medie YLE skrevet om superstudenten Marius Youbi.

Aarhus Universitet rykkede Marius' eksamener frem, så han kunne nå at blive færdig med sit semester, inden han skulle forlade Danmark.

134 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere