Sur over bøde: Stak den i munden på p-vagt

En svensk mand blev så sur på en p-vagt, at han tog en noget alternativ metode i brug for at slippe for bøden

Det er ikke altid nemt at være parkeringsvagt. Det måtte en 43-årig svensk kvinde sande i oktober sidste år, da hun blev overfaldet af en sur bøde-modtager. (Foto: Arkivfoto)
Det er ikke altid nemt at være parkeringsvagt. Det måtte en 43-årig svensk kvinde sande i oktober sidste år, da hun blev overfaldet af en sur bøde-modtager. (Foto: Arkivfoto)

- Det føles som et overgreb. Som at blive voldtaget.

Så siger en kvindelig parkeringsvagt fra Sverige om den episode, hun var ude for sidste år.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet var den 43-årige parkeringsvagt Stinna (ikke hendes rigtige navn, red.) ude at passe sit arbejde en oktober-dag sidste år.

I løbet af sin vagt ser hun en 46-årig mand, der er ved at losse fliser af ude foran sin virksomhed i Skåne.

Problemet er bare, at manden har parkeret sin bil på fortovet. Det gør Stinna ham opmærksom på og beder ham om at flytte bilen.

Det hjemmelavede 8-tal koster bøde. Handicaplicensen udløb nemlig i 2013. Bilen til højre er ulovligt parkeret på en handicapplads.. Foto: parkeeing København nationen Bøde til smart bilist: P-vagt opdagede hjemmelavet 8-tal

Da manden ignorerer hende, begynder Stinna at skrive bøden, hvilket får manden til at reagere. Han begynder at råbe af hende og starter en ihærdig kamp for at få hende til at tage bøden tilbage.

Greb fat i kæben og hagen og åbnede hendes mund
Til sidst prøver Stinna at gå væk fra manden, men 10 meter væk fra bilen, får manden fat i Stinnas jakke og vender hende om, så de står ansigt til ansigt, skriver Aftonbladet.

- Han greb fat i min kæbe og hage og åbnede min mund, og så brugte han to fingre til at presse bøden direkte ned i halsen på mig. Jeg får spyttet papiret ud, men han prøver to gange mere, fortæller den chokerede parkeringsvagt om episoden, som hun mener kan sammenlignes med at blive voldtaget.

- Denne mand trænger ind i mig, i kroppen, med vold. Jeg gjorde mit arbejde og blev straffet på den måde. Det føles nedværdigende.

nationen Bil-ejere i kø-kaos: Dækfirma måtte hyre vagter

Efter mandens tre ihærdige forsøg på at tvinge Stinna til at 'sluge' parkeringsbøden, fik hun til sidst skubbet ham væk.

Tirsdag blev den 46-årige mand idømt 90 dagsbøder og to erstatningskrav på henholdsvis 17.000 og 2.500 kroner for vold mod en tjenestemand.

Han følte sig dårligt behandlet
Manden har efterfølgende anket dommen. Han nægter hændelsen og påstår, at der aldrig var fysisk kontakt mellem de to. Han følte sig angiveligt umenneskeligt behandlet, fordi hun 'behandlede ham dårligt'.

- Det føles som et slag i ansigtet. Han var dobbelt så stor som mig, og så har han den frækhed at appellere. Det er at synke lavt, siger Stinna, som efterfølgende har været sygemeldt fra sit arbejde som parkeringsvagt.

Efter episoden fik hun blandt andet en betændelse i kæben og kunne derfor kun spise flydende mad i en måned, skriver Aftonbladet.

- Det startede som en almindelig arbejdsdag, men selvom jeg var i et roligt område, så skete det her. Nu kan jeg ikke slappe af, ligegyldigt hvor jeg befinder mig henne.

Det kan blive dyrt, hvis man glemmer at indstille den digitale p-skive til vintertid. (Foto: Polfoto) Samfund Vintertid udløser P-bøde: - Det var som om Q-Park bare ventede på mig

106 kommentarer
Vis kommentarer