Annonce:
Annonce:

Sure smileys på stribe: Populær kæde politianmeldt efter klamme fund

Rengøring er en by i Rusland på restauranten Vaca i Aarhus, viser de seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen

Vaca i Aarhus har igen fået en sur smiley. Foto: Google Places/Ole Elmose
Vaca i Aarhus har igen fået en sur smiley. Foto: Google Places/Ole Elmose
Annonce:
Følg Samfund

Dumpekarakter.

Sådan har det lydt, hver gang Fødevarestyrelsen inden for de seneste godt ti måneder har gæstet den mecikanskinspirrerede restaurantkæde Vaca på Vestergade i hjertet af Aarhus.

Nu er restauranten blevet meldt til politiet efter seneste besøg.

Klamme fund
Der er nemlig ikke blevet taget hånd om de indskærpelser til rengøring, som Fødevarestyrelsen efter et tidligere besøg var kommet med.

'Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg', lyder det således i den seneste kontrolrapport fra 19. september.

Også denne gang gjorde styrelsen klamme fund, skriver de videre:

Annonce:

'I opvaskemaskine ses rødlig belægning i øverste kant samt en lille smule på øverste spulearm. På fryser ses produktrester på ydersiden, samt store is-ansamlinger indeni. Ved afløb i opvaskesektion på gulv ses sorte belægning og på skraldespande ses produktrester.'

Nogenlunde samme kritik lød i Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra 22. juni tidligere i år:

'Der er en rødlig belægning i kanten rundt ved lågen og inde ved spuler arm i opvaskemaskinen. Der er plamager af forskellige produktrester inde i køleskabe, Der er en fedtet belægning på hængsel til dør ind til køleskabe. Der er plamager på af produktrester på de fleste vægge i virksomheden'.

Her indkasserede restauranten endnu en gang en sur smiley og en bødestraf på 10.000 kroner. Samme bødestraf og en sur smiley tildelte Fødevarestyrelsen også Vaca i smilets by under et kontroltjek i december sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Karma Sushis filial i Aarhus nyder stor succes, hvor de var med i opløbet i Jyllands-Postens smagspris i 2019. Filiaen i Nyhavn har ikke samme succes. Foto: Joachim Ladefoged
Karma Sushis filial i Aarhus nyder stor succes, hvor de var med i opløbet i Jyllands-Postens smagspris i 2019. Filiaen i Nyhavn har ikke samme succes. Foto: Joachim Ladefoged
 

Presset ejer
Det er erhvervsmanden Morten Hansson, der ejer Vaca-kæden. Han står også bag sushi-kæden Karma Sushi, hvor hygiejnen ligeledes tidligere har haltet efter.

Annonce:

Karma Sushis filial i Nyhavn fik således i 2021 sønderlemmende kritik af Fødevarestyrelsen efter fund af intet mindre end 50 levende og døde kakerlakker.

Morten Hansson udtalte dengang, at han følte sig chikaneret af styrelsen.

'Det et korrupt system som man er magtesløs overfor som selvstændig, og når først du ikke er enig med dem, bliver det personligt, og så finder de alle mulige ting, som intet har med virkeligheden at gøre bare for at ramme ens virksomhed', skrev Hansson til Ekstra Bladet.

Dårlig hygiejne er dog ikke den eneste hovedpine for Morten Hansson. Ifølge Nordjyske har han intet mindre end ti konkurser bag sig inden for det seneste halve år.

I april kunne lokalmediet blandt andet berette, at de driftsselskaber, der stod bag Karma Sushi og Vaca, var under konkursbehandling i Arhus og Aalborg.

Ekstra Bladet fangede mandag formiddag Morten Hansson over telefonen, men her lød det korte svar til Fødevarestyrelsens kritik af Vaca i Aarhus blot:

- Det har jeg ikke så mange kommentarer til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: