Suspenderede SAS-ansatte kan vende tilbage til jobbet

Efter at have været suspenderet kan 27 kabineansatte nu trække i arbejdstøjet igen hos SAS oven på konflikt

27 kabineansatte, der blev suspenderet af ledelsen under den nylige konflikt i SAS, kan nu vende tilbage på arbejde.

Det oplyser næstformand i fagforeningen CAU, Jean Pierre Schomburg, til Ritzau.

- Der er sket det, at SAS har tilbageholdt dem i en suspendering, siden vi gik tilbage i arbejde. Det har været en fuldstændig uanstændig proces, der har kørt, hvor SAS fra ledelsens side har været ude i medierne og anklage disse kolleger for alt muligt.

- Nu har det vist sig, at der ikke er skyggen af beviser for noget som helst, og så har SAS selvfølgelig været nødt til at ophæve suspenderingerne, siger Jean Pierre Schomburg.

Hvornår de 27 ansatte, der er tale om, helt præcist kan vende tilbage i arbejde, er endnu ikke aftalt, forklarer næstformanden.

- Det bliver under individuelle forhold, uddyber han.

De 27 SAS-ansatte blev under konflikten suspenderet, fordi ledelsen hos SAS mistænkte dem for at have truet eller chikaneret de kolleger, som valgte at gå på arbejde, da den næsten fire dage lange overenskomststridige arbejdsnedlæggelse stod på.

Under konflikten måtte SAS aflyse en lang række flyvninger. Arbejdsnedlæggelsen blev begrundet med, at selskabet har flyttet 147 ansatte til datterselskabet Cimber, hvor de ifølge CAU vil blive ansat på dårligere vilkår.

Først da SAS søndag den 1. marts truede med at afskedige de ansatte, der ikke mødte på arbejde ved middagstid dagen efter, valgte de strejkende at vende tilbage til kabinerne, efter at de havde nedlagt arbejdet siden 27. februar.

- Siden vores kolleger gik tilbage i arbejde, har vores primære fokus været at få alle tilbage i arbejde - også de 27. De har jo bare været 27 tilfældigt udpegede ud af 1400 flyvende kolleger, siger Jean Pierre Schomburg og tilføjer:

- Der var en enkelt, som havde sendt en sms og opfordret nogle af de andre til at gå til et møde. Det har man vel lov til.

2 kommentarer
Vis kommentarer