Svar på dine spørgsmål fra live-dækningen

Vi får rigtig mange spørgsmål i vores livedækning og kan ikke nå at besvare dem alle. Derfor har vi samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål og svaret på dem her. Oversigten bliver løbende opdateret

FAQ fra live

Forbuddet mod forsamlinger på ti personer eller flere gælder ikke for almindeligt ophold på arbejdspladser. Dog lyder myndighedernes anbefalinger, at så mange som muligt skal arbejde hjemmefra. Arbejdspladser skal desuden følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand, at sikre ordentlig håndhygiejne og så videre.

Hvis butikkerne overholder retningslinjerne om, at der skal være mindst fire kvadratmeter per kunde, at kunderne skal kunne holde afstand til hinanden, og at der så vidt muligt skal være adgang til at vaske eller afspritte hænder, må de gerne holde åbent.

Søndag sagde afdelingschef Thyra Grove Krause fra Statens Serum Institut til TV 2, at det kunne blive virkelig ressourcetungt at opgøre den slags tal baseret på hver enkelt patient.

- I andre lande skal sundhedspersoner typisk anmelde hvert enkelt tilfælde via telefon, en formular eller elektronisk meldeblanket. De skal så senere opdatere informationen omkring raskmelding, siger afdelingschef Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut:

Sundhedsmyndighederne melder løbende flere data ud, men argumenterer for, at der er et stort hensyn til privatliv, som skal tages. Vi opdaterer selvfølgelig, så snart der er ny data om de døde og smittede.

Ja, lyder det korte svar. Der er ikke kommet nogen udmelding fra regeringen, men da institutioner fortsat holder åbent for nødpasning, skal man fortsat betale.

Der gælder de samme regler og anbefalinger på campingpladser, som der gælder i resten af samfundet. Dog er restauranter, svømmehaller, badeland og andre fællesarealer lukket ned.

Det ved vi først, når regeringen melder noget ud officielt. Indtil videre er skoler, institutioner og alle offentlige arbejdspladser, som ikke varetager samfundskritiske funktioner, lukket ned til 13. april. Rejserestriktioner og grænselukninger gælder ligeledes indtil videre til 13. april. Vi opdaterer selvfølgelig, så snart der kommer en ny officiel udmelding.

Vi får rigtig mange spørgsmål i vores live, og vi er nødt til at prioritere. Derfor kan vi beklageligvis ikke svare på alle spørgsmål.

Myndighedernes seneste udmelding er, at alle med mistanke om moderat til svær smitte fremover skal testes. Derudover skal personer med 'let til moderate symptomer', der varetager kritiske funktioner i sundhedssektoren, testes. Det gælder ældrepleje, arbejde med socialt udsatte eller andre helt særlige nøglefunktioner i samfundet. Det er altid læger, der vurderer, hvem der testes.