Svar på dine spørgsmål fra live-dækningen

Vi får rigtig mange spørgsmål i vores livedækning. Derfor har vi samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål og svaret på dem her. Oversigten bliver løbende opdateret

Følg Samfund

Gælder forsamlingsforbuddet for private arrangementer?

Forsamlingsforbuddet gælder både ved offentlige og private arrangementer, hvor mere end ti samles. Det gælder dog IKKE i private hjem, men der opfordres på det kraftigste til at aflyse private sammenkomster. Læs mere her.

Hvornår kommer der nye tal for Danmark?

De nye tal plejer at blive offentliggjort omkring klokken 14 på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Er der pressemøder i dag?

Man kan holde øje med Regeringens Twitter-profil, hvor pressemøder vil blive annonceret, men vi opdaterer selvfølgelig også, når der bliver annonceret nye pressemøder den pågældende dag.

Hvor realistisk er det, at fitness centre åbner 11. maj?

Som det ser ud lige nu, vil der først komme nyt på den front, når der er få dage til, at næste fase af genåbningen træder i kraft. Så indtil da kan vi desværre ikke svare.

Kan vi rejse i sommerferien?

Den nuværende nedlukning af Danmark gælder frem til 10. maj, og der er endnu ikke meldt nyt ud. Presset på regeringen for at melde ud om danskernes mulighed for at komme på sommerferie stiger dog i disse dage. Senest har oppositionen krævet svar på netop det spørgsmål. Læs mere her.

Hvornår åbner grænserne?

Det kan vi ikke svare på. Indtil videre er de lukket frem til 10. maj i Danmark. The Guardian har lavet en oversigt over netop grænse- og nedlukninger i de europæiske lande. Læs den her.

Er der noget nyt med de indfrosne feriepenge?

Det korte svar er nej. Der er indtil videre kun tale om et forslag fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA, og Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH. Læs mere her.

Hvorfor må forlystelsesparker åbne?

De må de heller ikke nødvendigvis. Det kommer an på, hvilke retningslinjer der kommer til at gælde efter 10. maj. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) udtalte tidligere, at alle erhvervsdrivende skal have tilladelse fra myndighederne, før de kan åbne.- Jeg vil ikke forholde mig til enkelte virksomheder. Men jeg vil på regeringens vegne opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt lægger sig fast på en tidlig genåbning, eller på hvad der skal ske i maj måned, før der er blevet taget samlet stilling til næste fase af genåbningen, sagde ministeren.Det kan du læse mere om her.

Hvis jeg rejser til Sverige, skal jeg så i karantæne, når jeg kommer hjem?

Udenrigsministeriet opfordrer kraftigt alle borgere, der kommer hjem fra private rejser – eller er kommet hjem inden for de sidste to uger – til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst fra udlandsrejse. Læs mere her.

Hvorfor skriver I 'døde med coronavirus' og ikke 'døde af coronavirus'?

I Danmark opgør man antallet af coronarelaterede dødsfald, sådan at personer, som dør inden for 30 dage, efter de er testet positive med coronavirus, tæller med i statistikken. Coronavirus er således ikke nødvendigvis årsag til dødsfaldet.

Hvorfor svarer i ikke på alle spørgsmål?

Vi får rigtig mange spørgsmål i vores live, og vi er nødt til at prioritere. Derfor kan vi beklageligvis ikke svare på alle spørgsmål.

Mangler du stadig svar?

Hvis du fortsat mangler svar på dit spørgsmål, har Sundhedsstyrelsen ligeledes lavet en oversigt over ofte stillede spørgsmål og svar. Den kan du finde her.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind