Svensk politi i lyserødt tylskørt: Vi er altid klar!!!

Politiet i Huddinge får hård kritik på de sociale medier efter at have lagt et festligt billede op af mandlige betjente, der drikker øl og er iført tylskørt

Seks svenske betjente poserer foran kameraet med øl og lyserødt tyl. (Foto: Hudddinge Polisen)
Seks svenske betjente poserer foran kameraet med øl og lyserødt tyl. (Foto: Hudddinge Polisen)

Politiet i Huddinge lige syd for Stockholm får i disse timer en hård medfart på især Facebook efter at have lagt billeder op på politiets egen profil, hvor et antal betjente poserer med øl og lyserødt tylskørt.

Billederne er taget under en personalefest, fortæller Reine Berglund, der er gruppechef, i den ledsagende tekst.

- Selv politiet har det sjovt indimellem, skriver gruppefesten og har siden tilføjet et 'OBS! I fritiden, og vi har hver lagt 120 kroner for lidt fis og ballade'.

Og med et politiskilt over gylpen skriver den lokale gruppechef Reine Berglund 'Vi er altid klar'. (Foto: Huddinge Polisen)
Og med et politiskilt over gylpen skriver den lokale gruppechef Reine Berglund 'Vi er altid klar'. (Foto: Huddinge Polisen)

Det ene billede viser seks betjente, der er klædt i kropsnære sorte gevandter og med de lyserøde nederdele ud over. Det andet foto viser den ene betjent, som løfter op i skørtet og flasher et politiskilt, som sidder i bukselinningen hen over gylpen.

- Jeg håber, I synes, at vi er det værd, og som I kan se på det andet foto, at vi altid er klar, skriver Berglund videre.

Flest er negative
Men på de sociale medier lader det ikke til, at svenskerne synes særlig godt om initikativet.

- WTF! Ikke underligt, at ungerne i forstæderne synes, at svensk politi er nogle fjolser. Hvordan kan sådan noget ske på en officiel side? Politiet skal være autoritære og indgyde respekt. Havde billederne været private, var det en sag, men officielt sender det de helt forkerte signaler. Hvad blev der af den sunde fornuft? Den lader til at være helt forsvundet og erstattet af køn, feminisme og hbqt (svensk forkortelse for homoseksuelle, biseksuelle, queer og transseksuelle - red.). Tro mig, det fungerer ikke, skriver en bekymret stockholmer, skriver en stockholmer i kommentarfeltet.

Men ifølge Reine Berglund handler billederne om at vise, at politiet er mennesker som alle andre.

- Mennesker som alle andre går ikke rundt i rosa kjoler og laver skæg, kommenterer en mand.

Det får Berglund til at svare:

- Der findes dem, som både har skæg og kjole.

Kører I skidefulde rundt?
Andre er af den opfattelse, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan betjente klæder sig i deres fritid. Men de fortæller, at festbilleder ikke bør fremgå af en myndigheds officielle profil på de sociale medier.

En kvinde er kritisk over for påstanden om, at politiet altid er klar. Særligt billedet med ølflasken får hende til at svare:

- Så I kører skidefulde rundt, spørger hun retorisk.

- Er det underligt, at andre lande undrer sig over, hvad fanden Sverige har gang i, når de ser betjente som disse? Skam jer, skriver en anden kvinde.

- Hvor fedt. Hvis I har det tøj på under anholdelser, behøver I aldrig at løbe. Forbryderen vil få et grineanfald og falde til jorden, konstaterer en tredje kvinde sarkastisk.

Selv om de fleste er kritiske over for billederne på de sociale medier, er der nogen, som ikke har noget imod billederne.

- Hej politi! En ting er at være professionel på jobbet. Noget andet er at have det sjovt sammen, når man har fri. I er de bedste, skriver en kvinde.

Men hvad synes du? Hvad ville du sige til, at danske betjente gjorde noget tilsvarende?

Læs flere reaktioner fra politiets Facebook-side her.

12 kommentarer
Vis kommentarer