Annonce:
Annonce:

Svenske Airbnb-lejligheder bruges til prostitution

Ifølge politiet bliver ejerne som regel forfærdede, når de opdager, hvad deres lejlighed har været brugt til

Annonce:
Følg Samfund

En del af den prostitution, der foregår i den svenske hovedstad, finder sted i lejligheder, der bliver lejet ud via Airbnb og lignende tjenester.

Det oplyser svensk politi ifølge Dagens Nyheter.

Politibetjent Simon Häggström, der har arbejdet undercover i flere af sådanne sager, fortæller til avisen, at lejlighederne ofte bliver lejet i to-tre uger af par, der hævder "at ville holde ferie i Stockholm".

Men i virkeligheden er det er en alfons, fortæller han.

Ifølge Simon Häggström er mange af Airbnb's udlejere alt for naive, og ifølge ham burde lejlighedsejerne bekymre sig mere for, hvem de lejer deres hjem ud til.

Normalt er det naboerne, der reagerer og kontakter myndighederne, når de begynder at ane mistanke om, at der foregår noget suspekt.

Annonce:

Simon Häggström fortæller, at ejerne ofte bliver chokeret, når de indser, hvad der er foregået i deres lejlighed eller hus, mens de har været væk.

- Men de kriminelle har hele tiden et konstant udbud af andre lejligheder at vælge imellem, og så kører de jo bare pigerne til en anden by for et par uger, siger han til Dagens Nyheter.

Ifølge Simon Häggström drejer det sig hver dag om et trecifret antal adresser, hvor prostitutionen finder sted.

- På en normal dag i Stockholm er der omkring 200 adresser, hvor der er prostitution. De fleste af disse steder kan findes på sider på nettet og henviser til lejede lejligheder, siger han.

Ifølge Dagens Nyheter har politiet sporet den ulovlige prostitution i de udlejede lejligheder til organiserede netværk med tydelige forbindelser til Østeuropa.

Også i danske medier har der været eksempler på, at lejligheder er blevet brugt til prostitution. I efteråret kunne Politiken berette om fire sager, hvor lejere ikke vidste, at deres lejlighed blev brugt til prostitution.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: