Svenske Anna blev jagtet af en bjørn: Sådan reddede hun sig selv

Den 23-årige Anna Nilsson var ude at løbe i skoven ved byen Sikfors i det nordlige Sverige, da hun pludselig blev jagtet af en bjørn - hun troede, at hun skulle dø

Den 23 Anna fra det nordlige Sverige blev jagtet af en bjørn, mens hun var ude på sin daglige løbetur i skoven.(Foto: Privatfoto og AP)
Den 23 Anna fra det nordlige Sverige blev jagtet af en bjørn, mens hun var ude på sin daglige løbetur i skoven.(Foto: Privatfoto og AP)
Følg Samfund

Da den 23-årige Anna Nilsson onsdag startede sin daglige løbetur i en skov ved byen Sikfors i det nordlige Sverige, var det en dag som alle andre. Men midt under løbeturen stod hun pludselig ansigt til ansigt med en stor brun bjørn, Og den daglige løbetur forandrede sig hurtigt til et spørgsmål om liv og død og blev til en dag, som hun aldrig glemmer. Det skriver den lokale avis Piteå-tidningen og den dramatiske historie er også fulgt op af både SVT og den svenske avis Aftonbladet.

– Jeg løb på en lille skovvej omgivet af tæt skov. Med et par kilometer tilbage af løbeturen dukkede der lige pludselig en stor bjørn op på skovvejen. I starten var den ca. 50 meter fra mig. Vi stoppede begge op, og jeg og bjørnen stod og kiggede på hinanden. Men lige pludselig gjorde den et udfald og begyndte at løbe mod mig med stor fart, fortæller Anna til Piteå-tidningen og tilføjer:

- Tanken slog mig. Nu skal jeg dø.

Løb for sit liv
Den 23-årige Anna, der tidligere har spillet rigtig meget fodbold og stadig dyrker meget sport, løb for sit liv med den aggressive bjørn i hælene. Men på trods af hendes store panik lykkedes det hende at tænke klart, og det lykkedes hende at tage sin trøje af og kaste den på vejen. Det fik bjørnen til at standse op for at lugte til trøjen. Og det gav nu Anna et lille ekstra forspring.

- Da jeg gik på Sikfors-skolen fik vi flere råd omkring, hvad man skal gøre, hvis man møder en bjørn i skoven. Og her var et af rådene, at man skal kaste et eller andet fra sig - et ur eller måske en trøje. Og den viden sad heldigvis i mit baghoved, fortæller Anna.

Men bjørnen havde dog ikke opgivet at få sine klør i Anna. Da den efter et kort øjeblik havde undersøgt og snuset til Annas trøje, fortsatte den sin stædige jagt på hende.

- Jeg havde fået et lille forspring, og løb så hurtigt, som jeg overhovedet kunne. Men det føltes faktisk, som om mine ben stod stille.

(artiklen fortsætter under billedet)

23-årige Anna Nilsson fik heldigvis forsinket bjørnen lidt ved at smide sin trøje fra sig på vejen. Bjørnen standsede nemlig op for at snuse til trøjen. (foto: privatfoto)
23-årige Anna Nilsson fik heldigvis forsinket bjørnen lidt ved at smide sin trøje fra sig på vejen. Bjørnen standsede nemlig op for at snuse til trøjen. (foto: privatfoto)
 

Reddet af en traktor
Mærkeligt nok blev Annas endelige redning noget så usædvanligt som en traktor midt i skoven. Annas nabo Rolf Söderström var nemlig i sin traktor på vej til sine solbær-buske ude i skoven. Han kom simpelthen i den helt rette tid.

- Jeg kan slet ikke huske, hvad jeg sagde til Rolf, men han forklarede mig, at han aldrig nogensinde havde set mig løbe så stærkt og græde så meget.

Meget peger på, at bjørnen er blevet skræmt af lyden fra den store traktor, og derefter er forsvundet ind i skoven igen.

Advarede hele byen
Da Anna endelig kom hjem i sikkerhed, advarede hun alle andre borgere i byen mod bjørnen på Sikfors Facebook-side, hvor hun skrev følgende:

Hej alle Sikfors-beboere

- Efter at jeg har samlet mig lidt og har fået ro i kroppen, føler jeg, at jeg må advare jer allesammen!

- I dag da jeg var på daglige løbetur, der går langs landbrugsmuseet og mod Kastaka, mødte jeg en bjørn, som desværre begyndte at jagte mig. Det lykkedes mig at kaste min trøje fra mig, som bjørnen syntes var interessant. Men den fortsatte bagefter med at jagte mig, og så mødte jeg Rolf, der kørte i sin traktor, og bjørnen var forsvundet ind i skoven. Jeg var heldig.

- Jeg ved ikke, om bjørnen var såret, eller hvad det var, der fik den til at opføre sig på den måde. Politiet er kontaktet.

Anna beretter selv til den lokale avis Piteå-tidningen, at oplevelsen har været meget traumatisk for hende.

- Jeg elsker at løbe i skoven. Nu bliver det nok lidt mere vanskelig for mig at løbe alene ud i naturen igen. Jeg har også lært mig altid at have min telefon med. Den savnede jeg virkelig ude i skoven.

 

Her ses en bjørn i det nordlige Skandinaviske område. (Foto: All Over Press)
Her ses en bjørn i det nordlige Skandinaviske område. (Foto: All Over Press)


 

 

 

 

 

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.