Svenske betjente hyldet i New York: Nu mødes de med politichefen

Fire svenske betjente bliver nu hyldet i den amerikanske storby, efter de stoppede et overfald

Her er videoen af episoden, som er gået verden rundt

Fire svenske politimænd var på vej til musicalen Les Misérables på Broadway, da ferien for en kort stund blev afbrudt.

Krimi TV: Svenske betjente rydder op i New York

Betjentene, Samuel Kvarzell, Erik Näslund, Markus Åsberg og Eric Jansberger, befandt sig i undergrundsbanen på vej mod Manhattan, da en hjemløs pludselig var i gang med at få tæsk af en anden mand i nærheden af dem.

De fire unge betjente formåede på stille og rolig vis at få stoppet gerningsmanden, som ifølge New York Post også selv var hjemløs, indtil New Yorks eget politi dukkede op på stedet.

Nu hyldes betjentene på de sociale medier, og fredag mødtes de med NYPD's politichef, William Bratton, som roste dem for deres snarrådige indsats.


NYPD tweetede her om besøget

I en video af episoden, der nu er gået viralt, kan man høre den ene af betjentene spørge, om den tilbageholdte har det godt. Og netop den rolige håndtering af situationen har fået de sociale medier til at koge over.


- Når nogle gør noget godt her, så giver vi dem en kage og en medalje. Men det er virkelig ikke noget stort, fortæller politibetjent Kia Samrell, som arbejder med Samuel Kvarzell i Stockholm Politi, til New York Post

- Hvis du ser noget slemt i Sverige, så gør man noget for at hjælpe. Det er helt normalt, det de gjorde, siger hun.

Ifølge Kia Samrall nægtede deres chef fra Stockholm Politi at besvare opkald fra amerikansk presse, og de fire betjente afviste ligeledes at tale med journalisterne om deres heltegerning torsdag, skriver New York Post.

- Det var ingenting, lyder det.

I stedet ville de hellere tale om teaterstykket Les Misérables.

34 kommentarer
Vis kommentarer