Svenske Hannas chef skal betale 120 millioner i sexsag

Svensk tidligere praktikant hos et Wall street-firma får 120 millioner kroner i erstatning, efter hun blandt andet blev presset til sex af sin chef

Den 25-årige Hanna Bouveng ses her komme ud af retten i New York ved et af retsmøderne. (Foto: AP)
Den 25-årige Hanna Bouveng ses her komme ud af retten i New York ved et af retsmøderne. (Foto: AP)

Den 25-årige Hanna Bouveng har fået tilkendt 120 millioner kroner i erstatning, efter hendes tidligere chef i firmaet New York Global Group på Wall Street, hvor hun arbejdede som praktikant, blandt andet tvang hende til at dyrke sex med ham.

Det skriver New York Post.

Chefen, den 43-årige Benjamin Wey, der samtidig er gift og far til tre børn, truede med at fyre hende, hvis ikke hun indvilgede i at dyrke sex med ham.

Det gjorde hun fire gange.

Den første gang var i den luksuslejlighed, som Wey og hans milliard-virksomhed havde lejet til hende i det dyre finansdistrikt i New York.

- Vi var ved min lejlighed, og han ville med op for at drikke te, sagde en grædende Hanna Bouveng i retten.

- Så tog han min hånd, og vi gik ind i soveværelset. Og han begyndte at tage mit tøj af. Han sagde, at han havde taget en kasse med kondomer med. Og så lagde vi os på sengen og havde sex, sagde hun.

Krimi Tre teenage-drenge dømt for sexchikane på efterskole

Robbie Williams og Aya Field sagsøges for sexchikane. (Foto: AP) Intl. kendte Robbie Williams sagsøgt for sexchikane

Benjamin Wey skulle eftersigende have smilet flere gange i retten under sagen. I går mødte han dog ikke op og modtog sin dom. (Foto: AP)
Benjamin Wey skulle eftersigende have smilet flere gange i retten under sagen. I går mødte han dog ikke op og modtog sin dom. (Foto: AP)
 

Samtidig blev chefen dømt for at have hængt hende ud på nettet og for at have sendt meget upassende mails til Hanna Bouvengs familie og venner.

Æreskrænkelserne begyndte, da han opdagede den 25-årige svensker sammen med hendes daværende kæreste i sengen i lejligheden.

Udover at fyre hende og smide hende ud af hendes bolig med det samme, så svinede han hende til og kaldte hende 'prostitueret' på sin private hjemmeside.

Det førte til, at Hanna Bouveng fik nok og sagsøgte chefen og i går fik rettens medhold.

Ifølge hendes advokat var den 25-årige svensker ikke overraskende meget glad for resultatet. Benjamin Wey valgte derimod ikke at møde op i retten.

 

67 kommentarer
Vis kommentarer