Svenskere og indvandrere lever stadig mere adskilt

Andelen af indvandrere, der bor i indvandrertætte områder i Sverige, bliver større, viser en ny undersøgelse

Der er i de seneste 20 år sket en stadig større adskillelse mellem mennesker med svensk og udenlandsk baggrund i Sverige. Det viser en undersøgelse foretaget af dagbladet Dagens Nyheter.

Andelen af indvandrere, der bor i indvandrertætte områder, bliver stadig større. Samtidig stiger gennemsnitsindtægten i områder med høje indtægter, hvilket understreger en stigende ulighed.

- Situationen er problematisk, siger John Östh, kulturgeograf ved Uppsalas Universitet, til avisen.

Dagens Nyheter har fået Statistiska Centralbyrån til inddele Sverige i kvadrater på 250 gange 250 meter, hvor antallet af indbyggere, deres indtægter og etniske baggrund registreres.

Undersøgelsen viser, at segregationen - opdelingen i adskilte etniske og sociale grupper er størst i Kristianstad, Örebro og Linköping.

I Stockholms Kommune har 46 procent af indvandrerne andre indvandrere blandt deres 400 nærmeste naboer.

En af grundene til, at segregationen er øget, er, at andelen af personer med udenlandsk baggrund generelt er øget i Sverige.

I 2000 var andelen 14,5 procent, mens den i 2013 var 20,7 procent.

Dagens Nyheter har foretaget undersøgelsen i forbindelse med en artikelserie om integrationen i Sverige på et tidspunkt, hvor spørgsmålet er et af de vigtigste for mange svenske vælgere.

Ved det seneste valg om de 349 pladser i Riksdagen 14. september sidste år fik Sverigedemokraterna (SD) 12,9 procent af stemmerne - svarende til 49 mandater.

/ritzau/

12 kommentarer
Vis kommentarer