Sverige opfordrer Danmark til at overholde asylregler

Sverige overholder reglerne, og det bør Danmark også gøre, lyder meldingen fra det svenske justitsministerium

Det svenske justitsministerium opfordrer Danmark til at overholde de gældende regler og ikke lade flygtninge og migranter rejse videre til Sverige.

En stor del af de omkring over 1000 migranter og flygtninge, der er kommet til Danmark inden for de sidste dage, ønsker nemlig at søge asyl i Sverige.

Det skriver dr.dk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede mandag en dør for, at de flygtninge, der gerne vil fortsætte deres rejse over Øresund, kan få lov til det.

Statsministeren talte allerede i søndags i telefon med den tyske forbundskansler, Angela Merkel. Men dialogen med Sverige foregår så vidt vides stadig kun på embedsmandsniveau.

- Vi er på myndighedsniveau i kontakt med både Tyskland og Sverige og håber, at vi ud af det kan finde en løsning, som gør, at mennesker kan søge derhen, hvor de ønsker at søge hen, sagde Lars Løkke Rasmussen mandag.

Hvis Danmark sender asylansøgere videre til Sverige, kan det være en overtrædelse af Dublinkonventionen, der siger, at det land man først ankommer i, også er det land, hvor der skal søges om asyl.

Og meldingen fra det svenske justitsministerium til dr.dk er, at Sverige overholder reglerne, og det samme bør Danmark gøre.

- Danmark er et rigt land og har mulighed for at tage hånd om flygtningene. Ifølge gældende regler er der desuden mulighed for familiesammenføring, hvis flygtninge har familie i enten Danmark eller Sverige, lyder beskeden fra justitsministerens kontor ifølge dr.dk.

Siden søndag har dansk politi kendskab til cirka 1150 flygtninge, der er kommet til Danmark. Politiet mener, at privatpersoner har hjulpet mange videre til Sverige.

Svensk politi har den seneste uge anholdt mindst 14 personer, som mistænkes for menneskesmugling. Politiet i Malmø oplyser til Ritzau, at ingen danskere er anholdt.

Sent i går aftes ankom der ifølge det svenske Migrationsverket 230 flygtninge til Malmø.

Danmark og Sverige har tirsdag holdt møde om situationen på embedsmandsniveau.

- Det er op til den danske regering på bedste vis at bestemme, hvordan den vil organisere modtagelsen af flygtninge, siger en pressesekretær for den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, til nyhedsbureauet TT.

Der er ikke taget fælles initiativer, slår talsmanden fast.

17 kommentarer
Vis kommentarer