Sverige registrerer ti nye coronarelaterede dødsfald

Antallet af coronadødsfald har været lavt i Sverige i weekenden. Tallene skal dog tages med forbehold

I Sverige har restauranter, barer og skoler på intet tidspunkt været lukket under coronavirusudbruddet. Billedet her er taget 22. april ved en restaurant i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
I Sverige har restauranter, barer og skoler på intet tidspunkt været lukket under coronavirusudbruddet. Billedet her er taget 22. april ved en restaurant i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

For andet døgn i træk melder Sverige søndag om et relativt lavt antal nye coronarelaterede dødsfald.

Ti smittede personer er således bekræftet døde det seneste døgn. Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

Lørdag lød antallet af nye dødsfald på 16.

Tallene skal dog tages med et væsentligt forbehold. Der kan - særligt i weekenden - være et efterslæb i rapporteringerne fra de svenske regioner. Det har Folkhälsomyndigheten flere gange understreget.

I alt har 2679 coronasmittede personer mistet livet i Sverige. Det svarer til 26,2 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark 484 coronarelaterede dødsfald, hvilket svarer til 8,3 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Hvor Danmark i høj grad har lukket samfundet ned under coronakrisen, så har Sverige valgt en noget mindre restriktiv tilgang.

Det betyder blandt andet, at skoler og restauranter ikke har været lukket.

I alt har Sverige bekræftet 22.317 coronasmittede personer. I Danmark er 9523 personer blevet testet positive for virusset.

Folkhälsomyndigheten er ved at undersøge, hvorfor Sverige har markant flere dødsfald end sine nordiske nabolande.

En af forklaringerne peger i retning af de svenske plejehjem, lyder det.

- Det er meget ulykkeligt, at der er kommet så stor en smittespredning der. Vi er ved at undersøge, hvad der er gået galt, og hvad man kan gøre bedre, siger Anders Wallensten fra Folkhälsomyndigheten.

Coronavirus rammer generelt ældre mennesker hårdest.

I Sverige kommer det til udtryk i sundhedsstyrelsens nærmere detaljer om de døde. Her fremgår det, at næsten ni ud af ti - 88 procent - af de døde har været 70 år eller ældre.