Sverige skærper kontrol med tog og busser fra Danmark

Svenske asylstramninger kan ifølge flere medier betyde, at man skal vise id for at købe billet til Sverige

Kontrollen med rejsende til Sverige fra blandt andet Danmark skal skærpes som en del af den asylstramning, den svenske regering har præsenteret tirsdag.

Det kan betyde, at man fremover skal vise legitimation, før man kan købe en billet fra eksempelvis København til Malmø, skriver flere svenske medier.

- Det skal ikke være muligt at krydse grænsen uden gyldig legitimation. Præcis hvordan vi gør det, vil vi beslutte sammen med trafikselskaberne, siger Erik Nises, som er pressesekretær for statsminister Stefan Löfven, til avisen Sydsvenskan.

Avisen mener dog at vide, at der vil blive krav om legitimation ved køb af billet til færger, busser og tog mod Sverige.

Det ventes ifølge Sydsvenska Dagbladet ikke at have den store betydning for syriske flygtninge, som ofte har pas og legitimationspapirer.

Avisen konstaterer samtidig, at tilstrømningen af asylansøgende afghanere og uledsagede børn næsten er rykket helt over til Øresundstogene, efter at Sverige allerede 12. november indførte id-tvang for flygtninge, der vil med færgen fra Tyskland til Trelleborg.

Nyhedsbureauet TT beskriver ligeledes, at regeringen vil indføre id-kontroller på busser og tog til Sverige.

Men TT skriver samtidig, at hverken Stefan Löfven eller vicestatsminister Åsa Romson kan redegøre for, om personer uden legitimation kan forhindres i at stige på et tog i København med kurs mod Sverige.

Hos jernbaneselskabet SJ siger en talsperson, at man afventer regeringens anvisninger.