Sveriges statsminister vil tage mobilen fra skoleelever

Elever klarer sig bedre i et klasseværelse, hvor der ikke er mobiltelefoner, mener Stefan Löfven

Følg Samfund

Med et forslag om at forbyde mobiltelefoner i landets klasselokaler risikerer Sveriges socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, at gøre sig upopulær hos en del af fremtidens vælgere.

Men et forbud vil styrke indlæringen og især være til gavn for de elever, der har sværest ved at følge med i timerne, mener han.

I dag kan lærerne i de svenske skoler inddrage elevers mobiltelefoner, men kun hvis disse virker forstyrrende på undervisningen. Men det vil Stefan Löfven lave om på ifølge Sveriges Radio.

Den socialdemokratiske regeringsleder vil indføre mulighed for, at skolerne skal kunne tage mobilerne fra eleverne som en forebyggende foranstaltning.

Löfven er blevet inspireret af en britisk undersøgelse fra London School of Economics, som viser, at i skoler, der forbød mobiltelefoner, klarede eleverne sig bedre til eksamen end tidligere.

- I de klasser, hvor man ikke længere har mobiler, lærer eleverne mere, siger Löfven.

Han mener også, at mobiltelefoner i et klasselokale er med til at gøre de svageste elever endnu dårligere.

- Elever, som klarer sig dårligt, præsterer endnu ringere i klasser, hvor mobiler er tilladt. De klarer sig bedre i klasser, hvor der er ro, siger Löfven.

Uddannelsesminister Gustav Fridolin har tidligere sagt, at der er behov for mere tydelige regler om mobiler i klasseværelset.

Stefan Löfven vil nu give skolerne mulighed for at diskutere, om mobiler helt skal forbydes fra undervisningslokalerne. Hvis det ikke hjælper, vil han skærpe reglerne, siger han ifølge Sveriges Radio.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind